Mesela Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Mesela Türkçe mi?
  2. Kısa sözcüğü türemiş mi?
  3. Mesela hangi dil?
  4. Çok kelimesi Türkçe mi?
  5. Nesil Türkçe bir kelime midir?
  6. Hürriyet Türkçe bir kelime midir?
  7. Millet Eski Türkçede ne demek?
  8. Millet ne demek Osmanlıca?
  9. Kubbe ne demektir?
  10. Kubbe nedir ne işe yarar?
  11. Müfettiş ne demek kısa?
  12. Yasal ne demek?

Mesela Türkçe mi?

Mesela kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Mesela, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Kısa sözcüğü türemiş mi?

Kısa ve süre kelimesinin kökleri yoktur. Her iki kelimede kök durumundadır. Herhangi bir ek almamışlardır. Kısa kelimesinin kökü kısmak değil süre kelimesinin kökü de sürmek değildir.

Mesela hangi dil?

Arapça mas̠alā مثلا "misal olarak" fiilinden alıntıdır.

Çok kelimesi Türkçe mi?

Eski Türkçe çogı (münakaşa - Kaş), çogla- (bağırmak, çağırmak - Kaş), çoχ- (üşüşmek - Kaş), çoχra- (fokurdama, kaynaşma - Kaş). Sıfat olarak 14. yy"dan sonra kop (miktarca çok) sözcüğünün yerini almıştır. Etiketler: Türeme, Ana Türkçe veya Proto-Türkçe kategori veya etiketlerine bağlıdır. Çok ne demek?

Nesil Türkçe bir kelime midir?

Nesil kelimesinin kökeni ne nesil kelimesinin kaç anlamı var, TDK'ye göre anlamı nedir? Nesil kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Nesil, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Her şeyde olduğu gibi her nesilden birkaç kişi bu umumi mazhariyetin üstüne çıkar.

Hürriyet Türkçe bir kelime midir?

Türkçe hürriyet kelimesinin Fransızca karşılığı.

Millet Eski Türkçede ne demek?

Eski Türkçede "şehir ve karye (belde) anlamına gelen "ULUŞ" terimi Moğol istilasından sonra ş/s değişimiyle ULUS şeklinde yayılmıştır. Türkçe "Uluş/Ulus" halk, kavim, millet (Moğol ulusu, Türk ulusu), devlet (Çağatay ulusu, Coci ulusu) anlamlarını ifade etmiştir.

Millet ne demek Osmanlıca?

MİLKET – MÜLKET (ﻣﻠﻜﺖ) i. (Ar. milk, mulk'ten milket – mulket) Mülk kelimesinin nazımda kullanılan eski şekilleri: Tesliyet-dâd idi havfın bana kim havf etme / Şâh-ı gam milketidir bunda meserret ne gezer (Nâbî). İmâm-ı milket ü millet hatîb-i minber-i şevket / Muîn-i dîn ü devlet muktedâ-yı cümle-i şâhan (Nedim).

Kubbe ne demektir?

Kubbe, binaların üstünü örtmek için kullanılan yarım küre şeklindeki mimarî unsur. Kubbe kelimesi batı dillerine Müslümanların Endülüsteki hakimiyetleri sırasında İspanyolca aracılığı ile girdi.

Kubbe nedir ne işe yarar?

Kubbe Binaların üzerlerini örtmek için kullanılan mimari bir sistem. Daire veya dörtgen binaların üzerini örtmekte kullanılan kubbe, genellikle dini mimaride kullanılmakla beraber, sivil ve askeri binalarda da yer almaktadır. Kubbe binaların üzerlerini örtmek için kullanılan mimari bir sistem.

Müfettiş ne demek kısa?

Bir kuruluştaki işlerin kanun ve tüzüklere uygun olarak yürütülüp yürütülmediğini denetleyen kimse. Teftiş eden, tetkik ve tahkik ile kusur ve iyilikleri görüp anlayan ve lüzumlu merci'lere bildiren. Inspector. Supervisor.

Yasal ne demek?

Yasal tanımı, anlamı: Yasalaşma : Yasalaşmak işi, kanunlaşma. ... Yasalaştırmak : Yasa durumuna getirmek, yasaya bağlamak, kanunlaştırmak. Yasalı : Yasaya uygun veya yasanın buyurduğu, kanuni.