U-ETDS giriş nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. U-ETDS giriş nasıl yapılır?
  2. U-ETDS sistemi ne zaman başlayacak?
  3. U-ETDS kimleri kapsiyor?
  4. U EDS sistemi nedir?
  5. U-ETDS ertelendi mi?
  6. U-ETDS cezası nedir?
  7. U-ETDS uzatıldı mı?
  8. EU ETDS ertelendi mi?
  9. UDTS nedir?
  10. U net otomasyon sistemi nedir?
  11. U-ETDS Bi̇lgi̇ gönderme zorunluluğu ne zaman başlıyor?
  12. D2 belgesi cezası ne kadar?
  13. U-ETDS zorunlu mu?
  14. E UDTS nedir?
  15. EU ETDS nedir?
  16. Tarifesiz yolcu taşımacılığı ne demek?
  17. Yük taşıma kaydı bildirimi nasıl yapılır?
  18. D2 belgesi olmazsa ne olur?
  19. D2 belgesi neden iptal edilir?
  20. U-ETDS ne zaman zorunlu?

U-ETDS giriş nasıl yapılır?

2.-Bağlı bulunduğunuz Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne gidip, dilekçeyi sunarak veya dilekçede bulunan IP bilgilerini e-devlet üzerinden firmanıza yetkilendirerek U-ETDS Kullanıcı Adı ve Şifrenizi alın. 3- Uetds-Sistemi.com/giris adresi üzerinden size özel programa ücretsiz giriş yapın.

U-ETDS sistemi ne zaman başlayacak?

Yük bildirimi ya da diğer adıyla Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) ertelenmişti. Bir süredir ertelenen yük bildirimi için süreç başlıyor. UETDS Eşya/Tehlikeli Madde yük bildirimleri 1 Temmuz 2021 itibariyle başlarken, diğer yükler içinse tarih Ocak 2022 olacak.

U-ETDS kimleri kapsiyor?

U-ETDS KİMLERİ KAPSIYOR?
  • Tarifeli/tarifesiz yolcu taşımacıları (A1, A2, B1, B2, D1 ve D2),
  • Eşya taşımacılarını (K1, K3, C2 ve C3),
  • Lojistik işletmecilerini (L1 ve L2),
  • Kargo işletmecilerini (M1 ve M2),
  • Nakliyat ambarlarını (N1 ve N2),
  • Dağıtım işletmecilerini (P1 ve P2),
  • Terminal işletmecilerini (T1 ve T2),
Daha fazla öğe...

U EDS sistemi nedir?

U-ETDS sistemi, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) ile Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde taşımacılık faaliyetinde bulunan firmaların taşıdıkları eşya, tehlikeli yük, kargo ve yolcu hareketlerinin elektronik olarak takibi , ...

U-ETDS ertelendi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 29 Aralık 20220 tarihinde yayınlanan bir yazı ile UETDS veri gönderme zorunluluğuna yönelik denetimlerin ertelendiği belirtildi. ... Bakanlık tarafından yayınlanan bir yazı ile UETDS veri gönderme zorunluluğu 1 Temmuz 2021 tarihine ertelendi.

U-ETDS cezası nedir?

U-ETDS sistemi, KTK ve KTY çerçevesinde ticari olarak faaliyet gösteren, Eğer yerine getirilmezse 10 uyarma cezası verilir. ...

U-ETDS uzatıldı mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 29 Aralık 20220 tarihinde yayınlanan bir yazı ile UETDS veri gönderme zorunluluğuna yönelik denetimlerin ertelendiği belirtildi. ... Bakanlık tarafından yayınlanan bir yazı ile UETDS veri gönderme zorunluluğu 1 Temmuz 2021 tarihine ertelendi.

EU ETDS ertelendi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan 29.12.2020 tarihinde alınan yazı ile yük taşımacılığı için 01.01.2021 tarihinde başlayacak olan U-ETDS (Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi) veri gönderim zorunluluğu 01.07.2021 tarihine kadar ertelenmişti.

UDTS nedir?

Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini, satışını engelleyerek, halkımızın güvenli gıdaya ulaşmasını amaçlayan yepyeni bir denetleme ve takip sistemidir.

U net otomasyon sistemi nedir?

U-Net ise E-Devlet sistemi üzerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Tehlikeli Madde Güvelik işlemleri kapsamında işlem giriş ve takipleri için kurulmuş otomasyon sistemidir. İkisi benzer fakat farklı bakanlıklara bağlı olmakla birlikte işlem giriş ve takipleri amacıyla kurulmuş otomasyon sistemleridir.

U-ETDS Bi̇lgi̇ gönderme zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Aracın hareket saatinden, en geç 6 saat sonrasına kadar Bakanlığın U-ETDS sistemine işlemeleri/iletmeleri gerekmektedir.

D2 belgesi cezası ne kadar?

Yine şehirlerarası tarifesiz yolcu taşımacılığı belgesi D2 ise 180 bin 31 TL oldu. 100 km'ye kadar olan tarifeli ve tarifesiz yolcu taşımacılığı belgesi D4 ise TL oldu.

U-ETDS zorunlu mu?

. A1, A2, B1, B2, D1, D2, K1, K3, C2 ve C3 yetki belgelerine sahip olan herkes için UETDS veri gönderimi zorunludur. ... Bu yönetmelik hükümleri gereğince yetki belgeleri ile taşımacılık yapan firmaların sisteme kayıt olarak istenen verileri düzenli olarak bakanlığa bildirmeleri zorunludur.

E UDTS nedir?

Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini, satışını engelleyerek, halkımızın güvenli gıdaya ulaşmasını amaçlayan yepyeni bir denetleme ve takip sistemidir.

EU ETDS nedir?

U-ETDS sistemi, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) ve KTY çerçevesinde taşımacılık faaliyetinde bulunan firmaların taşıdıkları eşya, kargo ve yolcu hareketlerinin elektronik olarak gerçek zamanlı takibi, değerlendirilmesi ve denetimi imkanlarının sağlanacağı bir sistemdir.

Tarifesiz yolcu taşımacılığı ne demek?

Tarifesiz yolcu taşıma: Önceden bir taşıma hattı ve taşıma güzergâhı ile bir zaman ve ücret tarifesi belirlenmeksizin; grup yolcu durumuna göre arızi veya mekik sefer düzenlenerek yapılan düzensiz yolcu taşımalarını, ... Yolcu Terminali: Taşımacılar ile yolculara hizmet veren yapı veya tesisidir.

Yük taşıma kaydı bildirimi nasıl yapılır?

Yük Taşıma Kaydı Bildirimi hizmetine www.turkiye.gov.tr e-devlet kapısı üzerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sunulan hizmetler arasından U-ETDS İşlemleri başlığı altından ulaşılabilir.

D2 belgesi olmazsa ne olur?

D2 yetki belgesi ile şehirlerarası düzenli yolcu taşımacılığı ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapılamaz. D2 yetki belgesi ile yapılan grup taşımalarında, yetki belgesi sahibi taşımacı ile grubu organize eden kişi veya kuruluş ile bir “taşıma sözleşmesi” yapılması zorunludur.

D2 belgesi neden iptal edilir?

A1, B2 ve D2 yetki sahipleri bir takvim yılı içerisinde ikinci kez aynı ihlali yaptıklarında yetki belgesi iptal edilir. Yetki belgesi sahibine de iki yıl geçmeden yeni yetki belgesi düzenlenemez.

U-ETDS ne zaman zorunlu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan 29.12.2020 tarihinde alınan yazı ile yük taşımacılığı için 01.01.2021 tarihinde başlayacak olan U-ETDS (Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi) veri gönderim zorunluluğu 01.07.2021 tarihine kadar ertelenmişti. Yayınlanan genelge 1 Temmuz 2021 tarihinde başlıyor!