Kedi beyaz köpük kusmak neden olur?

İçindekiler:

  1. Kedi beyaz köpük kusmak neden olur?
  2. Kedi neden yeşil kusar?
  3. 2 aylık kedi neden kusar?
  4. Kedilerin mide bulantısına ne iyi gelir?

Kedi beyaz köpük kusmak neden olur?

"Kedim köpük kustu" diyorsanız dostunuzda yaygın görülen bir mide hastalığı olarak sınıflandırılan gastrit olabilir. Yediği ya da yuttuğu şeyler nedeniyle midesini tahriş eden kedilerde kusmukta kan olabileceği gibi beyaz köpük kusulması da görülebilir.

Kedi neden yeşil kusar?

8- Kedim yeşil kustu neden olabilir? Ot vb gıdalar yemiş olabilir. Bunun dışında safra kusmaları da genelde yeşil ya da sarı-yeşil köpüklü kusmalar olarak şekillenir. Bu gibi durumlarda kedinizin kusması dışında gösterdiği belirtileri gözlemleyin.

2 aylık kedi neden kusar?

Kedilerde kusmanın en temel sebebi tüy toplarıdır. Kendilerini temizlemek için yaladıklarında vücutlarındaki tüyler ağzına girer. Kedilerde tükürme fonksiyonu olmadığı için bu tüyler karında birikir bu sebepten tüy yumağını kusarak dışarı atarlar.

Kedilerin mide bulantısına ne iyi gelir?

Kediye az miktarda olmak şartıyla sık sık su verilmesi, mide üşütmesine bağlı su kaybının kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Bu süreçte verilecek su miktarı çok iyi ayarlanmalıdır. Tek seferde fazla su tüketimi kedinin midesinin bulanmasına ve tekrar kusmasına neden olabilir.