Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun belirtileri nelerdir?
  2. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun sebebi nedir?
  3. Dikkat eksikliğinde neler olur?
  4. DEHB kendiliğinden geçer mi?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun belirtileri nelerdir?

Yerinde oturamama, oturulsa bile sakinleşememe, sürekli hareket halinde olma, sürekli konuşma gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu belirtilere genellikle dürtüsellik de eşlik eder. Çocuk, isteklerini ertelemek, beklemek, çevre koşullarına göre davranmak gibi konularda uygun davranışı sergilemekte zorluk yaşar.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun sebebi nedir?

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), genetik nedenlerden kaynaklanan, çocukluk çağında başlayıp etkisi tüm bir yaşama yayılabilen, süreğen, çocukluk çağında çok sık görülen nörobiyolojik/nöropsikiyatrik bir hastalıktır. Aile ve sosyal çevrenin bu hastalık üzerinde etkisi yoktur.

Dikkat eksikliğinde neler olur?

Dikkat eksikliği bozukluğuna sahip bireyler detaylara dikkat etmez, verilen komutlara uyum sağlayamaz ve organizasyon problemleri yaşar. Ayrıca bu bireyler günlük rutin işlerini yapamaz ve dikkatleri kolayca dağılır. Hiperaktivite de tabloya eklendiğinde kişiler aynı yerde uzun süreli sabit duramaz, oturamaz.

DEHB kendiliğinden geçer mi?

8. DEHB kendiliğinden geçer mi? Tedavi edilmez ise neler olabilir? DEHB kalıcı ve sürekli olan psikiyatrik bozukluktur. Ergenlik ve yetişkinlik döneminde aşırı hareketlilik belirtilerinde azalma görülebilmektedir; ancak dikkat kusurları ve akademik başarısızlık devam etmektedir.