Cuma günü hangi zikir çekilir?

İçindekiler:

  1. Cuma günü hangi zikir çekilir?
  2. Cuma gecesi hangi sureler okunur?
  3. Persembe aksami ne okunur?
  4. Perşembe günü ne okunmalı?
  5. Cuma günü ikindiden sonra hangi zikirler çekilir?
  6. Perşembe geceleri ne okunur?
  7. Perşembeyi cumaya bağlayan gece hangi namaz kılınır?
  8. Perşembe günü hangi esma okunur?
  9. Ölmüşlere ne okunur?
  10. Ikindiden sonra hangi tesbih çekilir?

Cuma günü hangi zikir çekilir?

CUMA GÜNÜ ÇEKİLECEK TESBİHLER Cuma günü 100 defa" "YA ALLAH" diye zikreden insanın bütün dilekleri kabul olur. Cuma Günü "YA VALİ" esmasını (1000) defa okuyan her işinde kolaylık görür. Cuma günü "LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir.

Cuma gecesi hangi sureler okunur?

Sonsuz merhametinle beni, anne ve babamı, kardeşlerimi, evlatlarımı ve neslimi bağışla, günahlarımızı affeyle Allahım. Ey gecenin karanlığında küçücük karıncanın dilindeki zikrini işiten Rabbim, Sen ki azamet ,kudret, heybet ve kudretin tek sahibisin, kırık gönüllere yakın olansın, kimsesizlerin sahibisin.

Persembe aksami ne okunur?

Perşembe gecesi dünya ve ahiret mutluluğu için Araf Suresi okunur. Perşembeyi Cumaya bağlayan gece (Cuma Gecesi) bahtın açılması için , izzet ve saadet, mutluluk için Yusuf Suresi okunur. Zor işlerin açılması, her müşkülün halli için Perşembe Gecesi 21 defa Kadir Suresi okunur.

Perşembe günü ne okunmalı?

1- İstiğfar: 70 kere “Estağfirullah el azim ve etübü ileyh” okunur. 2- Salavat :70 kere ”Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim” okunur. Perşembe günü okunacak dilek duası; Kimki Perşembe günü aşağıdaki dilek duasını okursa Allah inşallah dileğini kabul eder.

Cuma günü ikindiden sonra hangi zikirler çekilir?

Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde dua edilmesi tavsiye ediliyor. Cuma namazından sonra işe şu dua okunmalıdır; -Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu'îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.

Perşembe geceleri ne okunur?

Perşembe gecesi dünya ve ahiret mutluluğu için Araf Suresi okunur....Başlamadan önce
  • İstiğfar: 70 kere “Estağfirullah el azim ve etübü ileyh”
  • Salavat :70 kere ”Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”
  • Yasin'i Şerifi Okumaya Başlamadan Önce Yapılacak Dua.

Perşembeyi cumaya bağlayan gece hangi namaz kılınır?

Hacet Namazı Ne Zaman Kılınır? Hacet namazı genel olarak perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde ya da kandil gecelerinde kılınması asıl olmaktadır.

Perşembe günü hangi esma okunur?

Allahümme rabbena lekel hamdü küllüh.Ve lekel mülkü küllüh.Ve bi yedikel hayru küllüh.Ve ileyke yerciul emru küllüh.Ve ala niyetühu ve sirruh. Ve enete münteşeh şani küllih.Sübhane zil mülki vel melekut.Sübhane zil izzeti vel ceberut. Sübhanel hayyillezi la yemut.

Ölmüşlere ne okunur?

Ölen kişi defnedildikten sonra yakınları Yasin, Tebareke, Amenerrasulü ve Rad surelerini okuyabilir. Dünyada bıraktıkları kimselerin onun adına yapacakları hayırdan ölen kimse faydalanabilecektir. Ölü kişiye dua ve sure okumak faydalı iken hatim indirmek daha efdaldir.

Ikindiden sonra hangi tesbih çekilir?

İkindi namazından sonra her namazdan sonra olduğu gibi tesbihat yapılır. İkindi namazında farz bittikten sonra ilk şu denir: Allâhümme ente's-selâmü ve minke's-selâm, tebârekte yâ ẕe'l-celâli ve'likrâm.