Kafasını yere çarpan kişi ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Kafasını yere çarpan kişi ne yapmalı?
  2. Kafa travması ne zaman tehlikeli?
  3. Kafa travması ne zaman geçer?
  4. Darbe alınca kafa neden şişer?

Kafasını yere çarpan kişi ne yapmalı?

Eğer çarpma sonrası kafa cildinde açılma ve kanama varsa üzerine temiz bir tampon konmalı ve baskı yapılarak hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Çarpma sonrası şuur kaybına varacak bir durum yaşandıysa hemen 112 Acil ile temasa geçilip durum bildirilmelidir.

Kafa travması ne zaman tehlikeli?

Kafa Travması geçirmiş bir hastada; Bilinç kaybı ya da bilinç bulanıklığı, bulanık görme, vücutta kasılmalarının olması, denge kaybı, baş dönmesi ve/veya baş ağrısı, kulak ya da burundan saydam bir sıvının gelmesi ya da kulak kanaması gibi belirtilerin olması durumunda mutlaka ileri değerlendirme gereklidir.

Kafa travması ne zaman geçer?

Araştırmalar beyin hasarı sonrası nörolojik düzelmenin ilk 6 ay içinde en fazla olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte beyin hasarı sonrası iyileşme 2 yıla kadar hızlı bir şekilde devam eder. Bu süreçte kapsamlı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon programı hastanın kazanımlarını maksimuma çıkartacaktır.

Darbe alınca kafa neden şişer?

Kafa derisinde çok fazla kan damarı bulunduğundan küçük bir kesikten büyük miktarda kanama meydana gelebilir. Darbe sonucu cildin bütünlüğü kaybolmaz ise kesik oluşmadığı için kanama olmasa da cilt altına toplanan kan, darbe bölgesinde şişliğe yol açabilir.