Ticaret sicil sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ticaret sicil sorgulama nasıl yapılır?
  2. Unvan sorgulama nedir?
  3. E devlet hangi şirket?
  4. Ticaret sicil gazetesine nereden bakılır?
  5. Şirket sicil no nasıl öğrenilir?
  6. Firmaların e devleti olur mu?
  7. E-devlet sistemi nedir?
  8. TC Kimlik Numarası ile ne yapılabilir?
  9. Ticaret Sicil Gazetesi Sorgulama Nasıl Yapılır?
  10. Ticaret sicil gazetesine nasıl ulaşırım?
  11. Kurumsal e devlet şifresi nasıl alınır?
  12. Üzerime kayıtlı şirket varmı nasıl öğrenebilirim?

Ticaret sicil sorgulama nasıl yapılır?

Seçmeyi düşündüğünüz ticaret unvanının başka bir işletme tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek için Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğümüzün internet sayfasında bulunan “Sorgulama” bölümüne giriş yaparak, Birliğimiz ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ticaret unvanı veritabanları üzerinden sorgulama ...

Unvan sorgulama nedir?

UNVAN SORGULAMA Bir ticaret unvanının kullanılıp kullanılmadığı, kullanılıyorsa hangi sicil müdürlüğüne hangi numara ile kayıtlı olduğu bilgilerine erişilebilir.

E devlet hangi şirket?

e-Devlet sistemine T.C Kimlik Numarası kullanarak kolayca girmek mümkündür....e-Devlet (Türkiye)
SahipT.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi
Başlama tarihi)
Geçerli durumAktif
Üye sayısı55.476.183 (Temmuz 2021)
7 satır daha

Ticaret sicil gazetesine nereden bakılır?

Cevap: Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğümüzün internet sayfası olan www.ticaretsicil.gov.tr adresimizde yer alan “Ücretsiz Gazete Sorgu” bölümüne (http://www.ticaretsicil.gov.tr/giris.php) giriş yaparak ilanınızın Gazetede yayımlanıp yayımlanmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Şirket sicil no nasıl öğrenilir?

Ticaret sicil numarasını öğrenmek istediğiniz firma size ait ise İstanbul Ticaret Odası'nın resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfadaki "Online Hizmetler" menüsünde bulunan "Ticaret Sicil Numarası Sorgulama" ile en kısa sürede sonucu alabilirsiniz.

Firmaların e devleti olur mu?

e-Devlet Kapısı Bu sayfa üzerinden ticari işletmeler/ şirketler için sunulan hizmetlere ulaşabilirsiniz. Bu hizmetleri kullanabilmeniz için MERSİS (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi)'te yetkili olmanız gerekmektedir.

E-devlet sistemi nedir?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir.

TC Kimlik Numarası ile ne yapılabilir?

Bir kişinin internet ortamında sadece TC kimlik numarasını kullanarak o kişiyle ilgili yüzlerce bilgiye ulaşılabiliyor. Örneğin bir kurumun internet sitesinin ilgili kısmına yazılacak TC Kimlik numarası ile o kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilere erişilebiliyor.

Ticaret Sicil Gazetesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Cevap: Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğümüzün internet sayfası olan www.ticaretsicil.gov.tr adresimizde yer alan “Ücretsiz Gazete Sorgu” bölümüne (http://www.ticaretsicil.gov.tr/giris.php) giriş yaparak ilanınızın Gazetede yayımlanıp yayımlanmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ticaret sicil gazetesine nasıl ulaşırım?

Türkiye Ticaret Sicil Gazetelerinin internet üzerinden görüntülenmesi için; www.tobb.org.tr sayfasına girilir, açılan pencerenin sağ tarafında yer alan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi başlığına tıklanarak, Ücretsiz Gazete Sorgu bölümünden üye olunması gerekmektedir.

Kurumsal e devlet şifresi nasıl alınır?

Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.

Üzerime kayıtlı şirket varmı nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet üzerinden üzerime kayıtlı şirket sorfulaması kolayca yapılabilir. E-Devlet'de "Hizmetler" sekmesinde "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı" başlığı altında "Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler" seçeneğine tıklayarak anında tüm kayıtları görebilirsiniz.