When li cümle nasıl kurulur?

İçindekiler:

  1. When li cümle nasıl kurulur?
  2. When kalıbı nasıl kullanılır?
  3. When ile while nasıl ayırt edilir?
  4. Was Were nedir nerelerde kullanılır?
  5. Was Hangi cümlelerde kullanılır?
  6. Was Were nasıl cümle kurulur?
  7. Was were ile fiil kullanılır mı?

When li cümle nasıl kurulur?

When bağlacının yukarıdaki cümlelerde kullanılışı, "When + Simple Past, Past Continuous" şeklinde formülize edilebilir. ► "When" arka arkaya yapılmış eylemleri anlatmak için de kullandır. Bu durumda her iki cümle de Simple Past Tense ile kurulur. - When he arrived, we went into the cinema.

When kalıbı nasıl kullanılır?

“When” ile kurulmuş bir zarf cümleciği (adverbial clause), genellikle ana cümledeki (main clause) eylemin devam etmekte olduğu zamanı açıklar. “Bir eylem olduğunda bir başka eylem oluyordu.” anlamı taşır. Bu sebeptendir ki when'in bağlı olduğu cümlede Simple Past, ana cümlede ise Past Continuous kullanılır.

When ile while nasıl ayırt edilir?

Bu iki kelime cümleyi neredeyse aynı anlamı katsa da birbiri yerine her zaman kullanılamıyor ve dikkat etmen gereken önemli bir nokta var. Eğer eylem o anda devam eden bir eylemse, “while” kullanılmalı. Eğer eylem tek seferlik bir eylemse ve devam etmiyorsa, “when” kullanılmalı.

Was Were nedir nerelerde kullanılır?

Genellikle “was” tekil özneler için, “were” ise çoğul özneler için kullanılmaktadır. Yani I, he, she, it ile kullanılan “was”, you, we, they ile kullanılan da “were” yardımcı fiilidir.

Was Hangi cümlelerde kullanılır?

Was ve were, past continuous tense cümleleri haricinde isim cümlelerinin içerisinde kullanılmaktadır. Yani geçmiş zaman denilince akla gelen 'did' yapısında değildir. Tabloda da görüldüğü üzere “am”, “is” yardımcı fiilleri, geçmiş zamanda “was”; “are” yardımcı fiili ise “were” olarak değişmektedir.

Was Were nasıl cümle kurulur?

Was Were Örnek Cümleler

  1. I was at the school yesterday. Dün okuldaydım.
  2. They were at the beach. Onlar sahildeydi.
  3. It was snowy and rainy. Hava karlı ve yağmurluydu.
  4. She was hardworking. O çalışkandı.
  5. He was ill last week. Geçen hafta hastaydı.
  6. She was at my grandmother's home. O büyük annenin evindeydi.
  7. They were lazy. ...
  8. I was at the library.

Was were ile fiil kullanılır mı?

Was Were Geçmiş Zaman Kullanımı Yapısal olarak, geniş zamandaki gibi, sadece isim cümleleri ile beraber kullanılır. Geçmiş zaman anlamı için kullanılan was/were yardımcı fiillerinden sonra fiil kullanılmaz.