Yabancılar için potansiyel vergi kimlik numarası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yabancılar için potansiyel vergi kimlik numarası nasıl alınır?
  2. Potansiyel vergi kimliği nedir?
  3. Interaktif vergi dairesinden vergi numarası nasıl alınır?
  4. Potansiyel vergi kimlik numarası nereden alınır?
  5. Yabancı kimlik no nasıl alınır?
  6. * Gerçek kişi potansiyel mükellef nedir?

Yabancılar için potansiyel vergi kimlik numarası nasıl alınır?

Vergi Numarası iki yolla temin edilebilir: Online başvuru: İnteraktif Vergi Dairesi (gib.gov.tr) adresine girin. Yabancılar İçin Potansiyel Vergi Kimlik Numarası linkine tıklayın ve karşınıza çıkan formu eksiksiz doldurun. “Tamam” butonuna bastığınızda sistem size bir vergi numarası verecektir.

Potansiyel vergi kimliği nedir?

Herhangi bir nedenden veya bir zorunluluktan ötürü, sürekli bir yükümlülüğü gerektirmeyen (gelir vergisi, kurumlar vergisi, stopaj ve katma değer vergisi) nedenlerden ötürü vergi dairelerinden alınan numaraya “potansiyel vergi numarası” denir.

Interaktif vergi dairesinden vergi numarası nasıl alınır?

İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesinde "Ad, soyad, baba adı, doğum yeri, doğum yılı" gibi bilgileri eksiksiz girdikten sonra vergi kimlik numaranızı öğrenebilirsiniz. E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra ise "Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi" resmi sitesine yönlendirilirsiniz.

Potansiyel vergi kimlik numarası nereden alınır?

Yabancılar İçin Potansiyel Vergi Kimlik Numarası vergi dairesine gitmeden interaktif vergi dairesi kullanılarak çevrimiçi alınmaktadır.

Yabancı kimlik no nasıl alınır?

Türkiye Vatandaşlığı, Türkiye'de yasal yaşama süresini dolduran veya istisnai şartları yerine getiren yabancıların kendileri veya yasal temsilcileri tarafından ikamet ettikleri ilde yer alan il Nüfus Müdürlükleri'ne yapılan başvuru sonucu Devletin yetkili Makamları ve Komisyon değerlendirmeleri akabinde başvurunun ...

* Gerçek kişi potansiyel mükellef nedir?

Potansiyel mükellef; Vergiyi doğuran olay ile ilgisi açık ve tabi bulunmayan gerçek ve tüzel kişilerdir.