KYK bursu karşılıksız mı?

İçindekiler:

  1. KYK bursu karşılıksız mı?
  2. KYK bursu kimlere verilir?
  3. Geri Ödemeli kredi herkese çıkar mı?
  4. KYK burs neye göre verilir?
  5. Burs kimlere verilir?
  6. Cumhurbaşkanlığı bursu kimlere verilir?

KYK bursu karşılıksız mı?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Burstan yararlanacak öğrenciler, ... Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

KYK bursu kimlere verilir?

KYK yurtları ön lisans-lisans-yüksek lisans-doktora öğrencilerine çıkar. Başvuru tarihlerinde başvurusunu yapan adaylar içerisinde belli puanlama yöntemleri ile başvuru yapan adaylara puanlar verilir. Uzaklık, Maddi durum mal varlığı vs gibi durumlar yurt konusunda etkileyici faktörlerdir.

Geri Ödemeli kredi herkese çıkar mı?

KYK öğrenim kredisi başvuru yapan herkese çıkmaktadır. Ancak bazı istisnaları bulunmakta. Sadece okuduğunuz üniversite programının normal süresi boyunca kredi alabilirsiniz.

KYK burs neye göre verilir?

KYK Bursu Neye Göre Çıkıyor? Başvuran öğrenciler sosyal, ekonomik, eğitim durumlarına göre değerlendirilerek aralarından burs verilecek olanlar kurum tarafından belirlenir.

Burs kimlere verilir?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Cumhurbaşkanlığı bursu kimlere verilir?

Başbakanlık bursu, sadece üniversite öğrencilerine verilen maddi bir burstur. ... Lisans ve önlisans öğrencileri de başbakanlık bursuna başvuruda bulunabilir. Başbakanlık bursundan açık öğretim, iki yıllık fakülteler, yüksek lisans ve vakıf üniversitelerine giden öğrencilerde yararlanabilir.