Nasrettin Hoca nerede?

İçindekiler:

  1. Nasrettin Hoca nerede?
  2. Nasrettin Hoca'nın kişiliği hakkında neler diyebilirsiniz?
  3. Nasrettin Hocanın Babasının adı nedir?
  4. Hortu neresi?
  5. Nasrettin Hoca nereye ait?
  6. Nasrettin hocanın kaç yılında doğdu?
  7. Nasrettin Hoca nerede doğmuştur?
  8. Nasreddin Hoca hangi padişah döneminde yaşamıştır?
  9. Nasreddin Hoca kimdir ilkokul?
  10. Nasrettin hocaya kim beddua etti?
  11. Nasreddin Hoca kadı mıdır?
  12. Nasrettin hocanın kaç fıkrası var?
  13. Nasrettin Hoca karın ne olduğunu bilmiyormuş?

Nasrettin Hoca nerede?

Nasreddin Hoca
DoğumNasrüddin Nusrat 1208 Hortu, Sivrihisar, Anadolu Selçuklu Devleti
Ölüm1284 (75-76 yaşlarında) Akşehir, Konya, Anadolu Selçuklu Devleti
Defin yeriNasreddin Hoca TürbesiK D
Dinİslam

Nasrettin Hoca'nın kişiliği hakkında neler diyebilirsiniz?

Soru: Okuduğunuz ve dinlediğiniz fıkralardan hareketle Nasrettin Hoca'nın kişiliği hakkında neler diyebilirsiniz? Cevap: Şakacı, bilgin, hazır cevap, zeki.

Nasrettin Hocanın Babasının adı nedir?

Abdullah Efendi

Hortu neresi?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla İçişleri Bakanlığı Nasreddin Hoca'nın doğup büyüdüğü, eskiden Eskişehir'in Sivrihisar, şimdilerde ise Konya Ereğlisi'ne bağlı Sazgeçit köyünün adını Hortu yaptı.

Nasrettin Hoca nereye ait?

Eskişehir'in Nasrettin Hocailçesi Sivrihisar'a bağlı Hortu yöresinde doğdu, Akşehir'de öldü. Babası Hortu köyü imamı Abdullah Efendi, annesi aynı köyden Sıdıka Hatun'dur. Önce Sivrihisar'da medrese öğrenimi gördü, babasının ölümü üzerine Hortu'ya dönerek köy imamı oldu. 1237'de Akşehir'e yerleşti.

Nasrettin hocanın kaç yılında doğdu?

1208

Nasrettin Hoca nerede doğmuştur?

Nasrettin Hoca, Türkiye

Nasreddin Hoca hangi padişah döneminde yaşamıştır?

Nasreddin Hoca Biyografisi 1208, Hortu - ö. 1284, Akşehir), Anadolu Selçukluları döneminde Hortu ile Akşehir ve çevresinde yaşayan efsanevi kişi.

Nasreddin Hoca kimdir ilkokul?

Nasreddin Hoca 1208 yılında Sivrihisar'ın Hortu köyünde doğdu. Babası Hortu köyü imamı Abdullah Efendi, annesi aynı köyden Sıdıka Hatun'dur. Sivrihisar'da medrese öğrenimi gören Nasreddin, babasının ölümü üzerine Hortu'ya dönerek köy imamı oldu.

Nasrettin hocaya kim beddua etti?

Nasrettin de “hocam ben de bunlara bakıp güldüm” der. Hoca bunlara “peki kemiği niçin eğri koydunuz da kuzumu böyle topal bıraktınız” diye sorar… “Hocam daha sizin bilginize ulaşamamışız özür dileriz, affet” derler ama kuzusunu çok seven hoca efendi “ben de size intizar edeceğim cezanızı bulacaksınız” der.

Nasreddin Hoca kadı mıdır?

Doğduğu köyün imamı olan babası Abdullah Efendi'den sonra bu görevi ken¬disi üstlendi. Daha sonra Akşehir'e göç ederek burada kadılık yaptı. Hortu köyünde Nasreddin Hoca'ya ait olduğu söylenen bir ev yıkıntısı ve onun soyundan geldiklerini söyleyen kimselerin bulunduğu birçok kay¬nakta belirtilmektedir.

Nasrettin hocanın kaç fıkrası var?

ten ve 15.-19. yüzyıllar arasında kaleme alınan otuzdan fazla Nasreddin Hoca yazmasından derlenen 482 Nasreddin Hoca fıkrası vardır.

Nasrettin Hoca karın ne olduğunu bilmiyormuş?

Nasrettin Hoca bir sabah kalkmış bakmış ki her yer bembeyaz. Daha önce hiç kar görmeyen Nasrettin Hoca, karı pamuk sanmış. ... Nasrettin Hoca'nın hanımı da hoca gibi karın ne olduğunu bilmiyormuş. Dışarıya çıkıp yastıkların içerisine o karı doldurmuşlar.Sadece onlar değil hiç kimse görmediği için öyle yapıyorlarmış.