Mor neden kullanılır?

İçindekiler:

  1. Mor neden kullanılır?
  2. Mor renk insanı nasıl etkiler?
  3. Açık mor rengi nasıl?
  4. Açık mor renk adı ne?
  5. Koyu mor ne renk?

Mor neden kullanılır?

Mavi ve kırmızının karışımıyla oluşan mor her iki rengin özelliklerini de taşır. Yani mor renk, dinamik yapısının yanında sakinleştirici özelliğe de sahiptir. Kullanıldığı ortama, ambalaja, markaya ayrı bir asalet katar. Bunun yanında mor renk, ruhsal enerjiyi dengeler.

Mor renk insanı nasıl etkiler?

Mor, yaratıcılığı, asilliği, duygusallığı, iştihamlılığı, azimliliği ve bereketi temsil eder. İnsanlara sakinliği ve sanatkârlığı çağrıştırdığı için lüks markalar tarafından, en çok tercih edilen, koyu renklerden biridir.

Açık mor rengi nasıl?

Sulu boyada mor rengin elde edilmesi için su yardımı ile mavi ve kırmızı renkler karıştırılır. Açık mor için elde edilen renk su ile inceltilebilir. Bunun dışında beyaz renk de kullanılabilir. Koyu mor için ise siyah tercih edilmektedir.

Açık mor renk adı ne?

Eflatun, morun açık tonlarının genel adıdır.

Koyu mor ne renk?

Koyu mor / #cc8899 / #c89 Hex Renk Kodu. Onaltılı renk kodu ile koyu mor renk #cc8899 / #c89, pembe-kırmızı'ın orta açık bir tonudur. RGB renk modellemesinde #cc8899; 80% kırmızı, 53.33% yeşil ve 60% maviden oluşur. HSL renk modellemesinde #cc8899; 345° (derece) tonu, 40% dogunluk ve 67% açıklık içerir.