HES kodu süreli mi alınmalı süresiz mi?

İçindekiler:

  1. HES kodu süreli mi alınmalı süresiz mi?
  2. Mesajla HES kodu nasıl alinir?
  3. HES kodu süresi dolunca ne yapılır?
  4. Hız kodu nasıl alınır?

HES kodu süreli mi alınmalı süresiz mi?

Sağlık Bakanlığınca seyahatine onay verilmeyen yolcularımız uçuşa kabul edilmeyecektir. HES kodu belirli bir süre boyunca geçerli ya da süresiz olabilir. HES kodunuzun son seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 7 gün daha geçerli olması gerekmektedir. Aksi durumda rezervasyonunuz onaylanmayacaktır.

Mesajla HES kodu nasıl alinir?

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

HES kodu süresi dolunca ne yapılır?

Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde hes kodunun geçerlilik süresi 1 yıl ile sınırlandırılacaktır. Eğer kodunuzun geçerlilik süresi dolmuşsa rezervasyonlarınız onaylanmıyor. Mevcut olan HES kodunuzun geçerlilik süresi sonlandıysa, HES Kodu uygulaması üzerinden, yeniden kod temin edebilirsiniz.

Hız kodu nasıl alınır?

HES Kodu Nasıl Alınır?
  1. 1- "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden, "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir. "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. ...
  2. 2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. ...
  3. Örnek; HES 12345678901 1234 17. ...
  4. 3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.