Diş etine hangi gargara iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Diş etine hangi gargara iyi gelir?
  2. Klorhex gargara nedir?
  3. Alkollü gargara mı alkolsüz gargara mı?
  4. Diş eti için gargara nasıl yapılır?
  5. Klorhex neye yarar?
  6. Klorhex gargara ne işe yarar?
  7. Tuzlu su diş eti iltihabına iyi gelir mi?

Diş etine hangi gargara iyi gelir?

İltihaplı diş etlerine karşı kullanılabilecek farklı gargara içerikleri bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın kullanılanlar ise tuzlu su ve sirkeli sudan oluşan doğal gargaralardır. Tuzlu su ile gargara yapmak isteyenlerin ocakta ılıtılmış bir bardak suya, 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyması yeterli olmaktadır.

Klorhex gargara nedir?

%0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. Klorheksidin bir biguanid antiseptiktir ve genel oral hijyen uygulanmadığı zaman oluşan plak ve gingivitis gelişimini azaltmada önemli rol oynar.

Alkollü gargara mı alkolsüz gargara mı?

Bu konuda önerim; diş hekiminiz özel bir sebeple belirli bir süre için alkollü ağız gargarası önermedikçe, alkolsüz gargaraları tercih etmeniz yönünde olacaktır.

Diş eti için gargara nasıl yapılır?

1 su bardağı içme suyuna 1 çay kaşığı tuzu ekleyin ve tuzun suda erimesini sağlayın. Tuz eridikten sonra birkaç yudum suyu ağız içine alın. Dairesel hareketler ile bu suyu ağız içinde döndürün ve tüm dişlerinizin suya temas etmesini sağlayın. Birkaç defa kirli suyu tükürüp yenileyin.

Klorhex neye yarar?

DentaSave KLORHEX 0,2 Klorheksidin, diş eti kanaması üzerinde etkili olduğu kanıtlanmış bir antiseptiktir. Uzun yıllardır diş hekimliğinde kullanılan klorheksidin, diş etlerindeki problemlerin ana nedeni olan bakterileri giderir ve yeniden oluşmasını engeller.

Klorhex gargara ne işe yarar?

rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirti giderici olarak, • Diş hekimliğinde işlemlerden önce ve sonra, • Radyoterapi (ışın tedavisi) ve kemoterapi (ilaç tedavisi) sonrası veya diğer nedenlere bağlı ağız içi yaralarda (mukozit), • Diş plaklarının önlenmesinde kullanılır.

Tuzlu su diş eti iltihabına iyi gelir mi?

Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir.