Izmir urla nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Izmir urla nereye bağlı?
  2. Urla hangi şehrin ilçesi?
  3. Urla nerenin kazası?
  4. İzmir izmir urla arası kaç km?
  5. Urla'da kaç mahalle var?
  6. Urla'da ne yetiştirilir?
  7. Urla'nın genel özellikleri nelerdir?
  8. Izmir Urla nasıl bir yer?
  9. Urlada kaç köy var?
  10. Urla'nın havası nasıl?
  11. Urla ne zaman ilçe oldu?

Izmir urla nereye bağlı?

Urla, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, batısında Çeşme, kuzeybatısında Karaburun ve Ege Denizi, kuzeyinde İzmir Körfezi ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Nüfusu TÜİK 2020 yılı verilerine göre 69.550'dir....
Urla
İlçe
İzmir'deki yeri
ÜlkeTürkiye
İlİzmir
17 satır daha

Urla hangi şehrin ilçesi?

Urla, İzmir il merkezine 35 km uzaklıktadır. Doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar; batısında Çeşme; kuzeybatısında Karaburun; kuzeyinde ve güneyinde Ege Denizi ile sınırlanmıştır.

Urla nerenin kazası?

İzmir'in merkezine 35 km uzaklıkta olan bir ilçesidir. Doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, kuzeyinde ve güneyinde Ege denizi, batısında Çeşme yer almaktadır.

İzmir izmir urla arası kaç km?

İzmir Urla arası 39 Km'dir. Bu mesafe 35 dakika sürmektedir.

Urla'da kaç mahalle var?

Urla ilçesinde 37 adet mahalle bulunmakta olup şehir içi ulaşım İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır.

Urla'da ne yetiştirilir?

İLÇEMİZE ÖZGÜ ÜRÜNLER
Sıra No.Coğrafi İşaret Kapsamında Değerlendirilecek Ürün AdıEkonomik Değerine İlişkin Bilgiler
01URLA SAKIZ ENGİNARI3.000 TON
02URLA KINALI BAMYA500 TON
03NOHUTALAN KAVUNU5000 TON
04URLA KARASI
8 satır daha

Urla'nın genel özellikleri nelerdir?

Arazi yapısı dağlık ve tepeliktir. Dağlar bozuk baltalık ormanlarla kaplıdır. Akdeniz ikliminin bütün özelliklerine sahip Urla'nın İzmir körfezinden Karaburun ve Foça açıklığının karşısında yer alması sonucu sürekli esinti olduğundan yaz ayları sıcak, kış ayları ılık ve yağışlıdır.

Izmir Urla nasıl bir yer?

İzmir'in şirin bir ilçesi olan Urla, Ege Bölgesi'nin en güzel tatil beldeleri arasındadır. Tarihi dokusunu korumayı başarmış küçük köyleri, sakin havası, tertemiz denizi ile tatilcileri kendisine çeken Urla ziyaretçilerine bol huzur vadetmektedir. Antik çağlara uzanan tarihi ile Urla'nın eski ismi Klazomenai'dir.

Urlada kaç köy var?

URLA MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, İZMİR
İLÇE ADIURLA MAHALLE SAYISIURLA KÖY SAYISI
URLA370

Urla'nın havası nasıl?

Urla'nın havası İzmir havasına paralel olarak genellikle açık ve güneşlidir. bu özelliği ile Urla birçok etkinlik ve festivale ev sahipliği yapar. Urla, Türkiye'de en çok enginar üretilen yerdir.

Urla ne zaman ilçe oldu?

Urla İlçesi 1867 yılında İzmir iline bağlı ilçe statüsüne kavuşmuş olup ilçe merkezinde ilk Belediye Teşkilatı 1890 yılında kurulmuştur. Bir merkez belediyesi, merkez belediyesine bağlı 37 mahalle idari yapıyı oluşturmaktadır.