Kağıt kapak ne demek?

İçindekiler:

  1. Kağıt kapak ne demek?
  2. Karton cilt nedir?
  3. Cilt kitap ne demek?
  4. Ciltli ne?
  5. Amerikan cilt nasıl yapılır?
  6. Ciltleme nedir nasıl yapılır?
  7. Cilt presi nedir?
  8. Kitabın dağılmasını önleyen kısma ne denir?
  9. Cilt baskı nedir?
  10. Yayın ciltleme yöntemleri nelerdir?

Kağıt kapak ne demek?

Karton/sert kapaktan ziyade kağıt ciltle ve genelde birbirine yapışmış kağıt kapaklarla yayınlanmış kitap. Kağıt kapaklı kitaplar genellikle karton kapaklı basımından sonra yayınlanır ve perakende pazarında satışın devamlılığının sağlanması için daha ucuz bir fiyata satılır.

Karton cilt nedir?

Karton Cilt : Bitirme tezleri için idealdir. Dikişle tutturulan dokümanların üzerine karton geçirilerek cilt hazırlanır. Perçin Cilt : Tarak gibi tırnaklardan oluşan ürün lehim sistemine benzer bir sistem ile yapılmaktadır. Ebat; A4 210×297 (mm) ve altındaki norm ve ölçülerdir.

Cilt kitap ne demek?

Formaların ya da tabaka halindeki kağıtların , tel zımba ile birbirine tutturulması işlemidir. Sırttan ve üsten tel dikiş olmak üzere iki şekilde yapılır.

Ciltli ne?

Cilt kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir ve sözlük anlamı koruyucu kaptır. Aslında her kitap ciltli üretilir. Ancak günümüzde bu kelime daha çok daha kalın ve sert mukavvadan ya da deriden yapılan kapaklar için kullanılır. Ciltsiz kitaplar ise ince karton kapaklara sahip olan kitaplardır.

Amerikan cilt nasıl yapılır?

Amerikan ciltleme , dokümanların sırttan tutkallanarak uygunlandığı bir ciltleme tekniğidir. Bu yöntemle formalar dört kenarından kesilir ve plastik tutkal ile sırtlarından birbirlerine yapıştırılır.Sırt yüzeyini tülbent (çaput bezi) ya da değişik kalınlılardaki tel ile daha da sağlamlaştırmak mümkündür.

Ciltleme nedir nasıl yapılır?

Basılmış olan kitap, mecmua, broşür ve buna benzer bütün yazılı veya resimli işlerin bulunduğu kağıtların sayfa ve forma sırasına göre katlanıp bir araya getirilmesi ve bunların blok teşkil ettikten sonra üzerlerine muhafaza olarak bir kap geçirilmesi ve bunların blok teşkil ettikten sonra üzerlerine muhafaza olarak ...

Cilt presi nedir?

Pres :Altta ve üstte aynı ölçüde iki tablası bulunan, üstte sıkma işlemini yapan bir bölümü olan, ciltleme işlemi biten işin kapağı takıldıktan sonra (kurumadan) cilt bezi mukavvaya yapışırken arada kalabilecek hava kabarcıklarının giderilmesi işleminin yapıldığı makineler.

Kitabın dağılmasını önleyen kısma ne denir?

Mecmua ya da kitapların dağılmasını önlemek, sayfalarını bir arada tutmak ve sayfa sıralamasının bozulmadan bir arada durmasını sağlamak için kullanılan bu koruyucu kapağa 'cilt' denilmektedir. Cilt sözcüğü Arapça “deri, kılıf” manasına gelmektedir.

Cilt baskı nedir?

Metal klişe veya kurşundan hazırlanmış tipo baskı kalıbının ısıtılarak , cilt bezi ya da benzeri bir materyal üzerine konulmuş yaldız (altın sarısı veya gümüş renkli) kağıdı kullanılarak , elde edilen transfer baskıdır.

Yayın ciltleme yöntemleri nelerdir?

Sıraya dizilen formalar değişik yöntemlerle ciltlenir. Bu yöntemler; telle dikiş, iplikle dikiş, tutkallama ve mekanik ciltleme olmak üzere dört grupta toplanır.