Don ve nişane nedir?

İçindekiler:

  1. Don ve nişane nedir?
  2. Al at ne demek?
  3. Doru don ne demek?
  4. Alnı beyaz ata ne denir?
  5. Çok yemiş ata ne denir?
  6. Japon balığı ne kadar sürede doğurur?
  7. Süs balığının hamile olduğunu nasıl anlarız?
  8. Yavru Japon balığı ne kadar zamanda büyür?

Don ve nişane nedir?

Atların vücutlarında bulunan kılların renklerine “don” adı verilir. Vücut üzerinde görünen beyaz renkteki lekelere de “nişane” denir. ... Al donlu atlarda yele, kuyruk ve bacakların alt kısmı ile bütün vücudu örten kıllar sarıya kaçan kırmızıdan koyu kırmızıya kadar değişik kırmızı tonlardadır.

Al at ne demek?

Osmanlıca'da yazılışı: âlât. Bir tür çam ağacı. Vasıtalar, aletler. Acele, çabuk.

Doru don ne demek?

doru don ne demek? Atlarda bedeni örten kılların rengi açık kahverengi-kırmızı fakat yele, kuyruk ve bacakların alt kısımlarının siyah renkte olması.

Alnı beyaz ata ne denir?

Yıldız biçimli akıtmanın ortasında siyahlık bulunursa “Halka Biçimli Yıldız” olarak adlandırılır. Beyaz leke ay biçiminde ise “Alında Ay”, yürek biçimindeyse “Alında Yürek” denir. Alındaki ağartı dar ve uzunca bir çizgi halindeyse “Alında Akıtma”, bu çizgi ucu sivri kama biçimini andırıyorsa “Alında Kama” denir.

Çok yemiş ata ne denir?

-Bu bir bilmecedir. -Çok yemiş at = doymuş at. -Doymuş bir at = tok at olur.

Japon balığı ne kadar sürede doğurur?

Üreme dönemi geldiğinde yetişkin erkek ve dişi japon balığı çiftleşme kovalamacalarına başlar. Ardından dişi japon balığı yumurtalarını, erkek japon balığı ise spermlerini suya bırakır. Böylece döllenme gerçekleşir. Sonrasında yavru japon balıkları 3-5 gün içerisinde yumurtalarından çıkar.

Süs balığının hamile olduğunu nasıl anlarız?

Canlı doğuranlarda hamile balığı anlamak için birkaç yöntem vardır. Bunlardan birincisi lepistes gibi ince pullu balıklar için karın arka-alt bölümüne bakmaktır, bu bölümde siyahlaşma var ise ve balığın karnı şişmiş ise o balık hamiledir.

Yavru Japon balığı ne kadar zamanda büyür?

Uygun koşullar ve beslenme ile ilk 1 yılda japon balığı boyunun 3 katına kadar ulaşır. Bu da yaklaşık olarak 7-8 cmlik gövde boyudur. Bu minimum olması gereken boydur.Bir sene içinde 12-15 cm gövde boyuna ulaşan balıklarım oldu. Bir bardak suyun bu kadar karmaşık olacağı hiç aklıma gelmemişti.