Emekli olurken son maaş geri alınır mı?

İçindekiler:

  1. Emekli olurken son maaş geri alınır mı?
  2. Ölen kişinin maaşı hemen kesilir mi?
  3. Istifa edince maaş geri ödenir mi?
  4. Ölen kişinin emekli maaşı ne zaman Bağlanir?
  5. İstifa eden öğretmenin geri dönüşü nasıl olur?
  6. İstifa eden memurun yeşil pasaportu iptal olur mu?

Emekli olurken son maaş geri alınır mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 164 üncü maddesi hükmü gereğince, aylıklar her ay başında peşin olarak ödenmektedir. Emekliye ayrılma veya ölüm halinde peşin ödenmiş bulunan bu aylıklar geri alınmamaktadır.

Ölen kişinin maaşı hemen kesilir mi?

Maaşın bağlanması için sigorta kurumuna en az 5 yıl prim yatırılmış olması gerekir. Ölen eşten maaş alan dul eş yeniden evlenirse ölüm aylığı kesilir. ... Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır.

Istifa edince maaş geri ödenir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 164 hükmü gereği, memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenmekte, emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o aya ait peşin ödenen aylık, geri alınmamaktadır.

Ölen kişinin emekli maaşı ne zaman Bağlanir?

Maaşın bağlanması için sigorta kurumuna en az 5 yıl prim yatırılmış olması gerekir. Ölen eşten maaş alan dul eş yeniden evlenirse ölüm aylığı kesilir. İkinci eş de ölürse sadece bir eşten aylık bağlanır. Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır.

İstifa eden öğretmenin geri dönüşü nasıl olur?

Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

İstifa eden memurun yeşil pasaportu iptal olur mu?

Ek 4. maddeye göre, yeşil pasaport hakkını elde etmeden istifa eden TSK mensupları da dahil kamu görevlileri; birinci, ikinci veya üçüncü derecelerde kendi unvan veya rütbelerine ait kadro bulunması halinde aynı kıdem ve rütbeye sahip emsallerinin yeşil pasaport alma hakkını elde ettikleri tarihte müstafi olsalar dahi ...