Önsöz nasıl yazilir TDK 2020?

İçindekiler:

  1. Önsöz nasıl yazilir TDK 2020?
  2. Kuru yemiş mi kuruyemiş mi?
  3. Kesmeşeker nasıl yazılır TDK?
  4. Baş ucu ne demek?
  5. Simge ne demek?
  6. Çatkapı nasıl yazılır?
  7. Bilir misin nasıl yazılır?

Önsöz nasıl yazilir TDK 2020?

Önsöz kelimesinin doğru yazılışı hakkında bilinmesi gerekenler. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazılışı 'ön söz' biçimindedir. Yani tek başına veya cümle içerisinde kullanmak istediğiniz zaman, ayrı olarak ele almanız gerekiyor.

Kuru yemiş mi kuruyemiş mi?

Birçok örnekte görülen "kuruyemiş" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "kuru yemiş"tir.

Kesmeşeker nasıl yazılır TDK?

kesme şeker, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'e', 's', 'm', 'e', ' ', 'ş', 'e', 'k', 'e', 'r', şeklindedir.

Baş ucu ne demek?

a. Yatılan bir yerin baş konulan yönü veya yakını: “Kadın birden silkinerek gözlerini açıyor, hemen baş ucunda Seyfi'yi görünce şaşırıyor.” -E. M. Karakurt.

Simge ne demek?

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü Bir şeyi gösteren, bir anlamı, bir düşünceyi görülenebilir kılan im. Görülmez bir gerçekliği canlandıran imge ya da özdeksel nesne, örneğin, güvercin barışın simgesidir.

Çatkapı nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Çatkapı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Çat kapı şeklinde olmalıdır.

Bilir misin nasıl yazılır?

Soru eki alan -mi dolayısıyla "mısın", "mıydı" gibi ekler ayrı yazılır. "Burada mısın" gibi. Soru eki mişli geçmiş zamanla kullanılınca doğru yerden ayırmaya dikkat etmek gerekir.