Yumuşak olan maddeler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yumuşak olan maddeler nelerdir?
  2. Tuz ve un akışkan mıdır?
  3. Sıvı hali nedir?
  4. Bir sıvının viskozitesini ne etkiler?
  5. Bir sıvının viskozitesi nelere bağlıdır?
  6. Kan viskozitesi hangi durumlarda azalır?
  7. Suyun viskozitesi nasıl arttırılır?
  8. Gliserinin viskozitesi sudan büyük mü?
  9. Viskozimetre ne işe yarar?
  10. Viskozite nedir ve özellikleri?
  11. Viskozite nedir etkileyen faktörler?
  12. Viskozite neden sıcaklıkla azalır?
  13. Bütün sıvıların aynı sıcaklıkta viskoziteleri aynı mıdır?
  14. Suyun viskozitesi kaç kg ms?

Yumuşak olan maddeler nelerdir?

Yumuşak madde; elimizle veya herhangi bir nesne ile şekil verebildiğimiz maddelere denir. Yumuşak Maddeler; yastık, battaniye, sünger, pamuk, kumaş, yün, yatak, çiçek, kıyafet, saç, tüy, perde ve ip.

Tuz ve un akışkan mıdır?

Ve küçük taneli katılar olan tuz,şeker,kum gibi maddeler de bulunduğu kapın şeklini alır. ... Küçük taneli katılar yani tuz-şeker akışkan değildir.

Sıvı hali nedir?

Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir. Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde atom veya moleküller katılardan daha düzensiz olup tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırlamazlar.

Bir sıvının viskozitesini ne etkiler?

Bir sıvının moleküllerinin büyüklüğü sıvının akışkanlığını etkiler. Sıvının molekülleri büyük ise viskozitesi de büyük olur. Dolayısıyla küçük ve küresel yapıdaki moleküle sahip olan sıvıların viskoziteleri daha düşük, akışkanlıkları daha fazla olur. Su, etil alkol gibi maddelerin viskozitesi düşüktür.

Bir sıvının viskozitesi nelere bağlıdır?

Sıcaklık arttıkça viskozite azalır. Basınç arttıkça viskozite artar. 3. Viskozite moleküllerin şekli ve büyüklüğüne bağlıdır. ... Moleküller arası çekim kuvveti arttıkça viskozite de artar.

Kan viskozitesi hangi durumlarda azalır?

Kayma hızına bağlı olarak kanın viskozite değeri değişir. Düşük kayma hızlarında kanın viskozitesi artarken, yüksek kayma hızlarında azalır. Bunun nedeni düşük kayma hızlarında eritrositlerin bir araya gelerek kümeleşmesi, agregasyonun artmasıdır.

Suyun viskozitesi nasıl arttırılır?

Suyun Viskozitesi Artan basınçla bir sıvının viskozitesi artar, çünkü basıncın arttırılması sıvı içerisindeki boşluk sayısını azaltır ve bunun sonucu moleküllerin hareketi zorlaşır. Ancak yinede sıvıların viskoziteleri genellikle sıcaklığın kuvvetli bir fonksiyonu olmasına rağmen basınçtan pek fazla etkilenmezler.

Gliserinin viskozitesi sudan büyük mü?

Örneğin suya atılan bir cisim gliserine atılan aynı cisme göre daha çabuk batar. Öyleyse gliserinin viskozitesi sudan daha büyüktür diyebiliriz.

Viskozimetre ne işe yarar?

Bir sıvının akmaya karşı gösterdiği dirence viskozite denir. Viskozimetreler farklı yoğunluktaki sıvıların sertliğini ölçmek için kullanılır.

Viskozite nedir ve özellikleri?

Viskozite, bir akışkanın, yüzey gerilimi altında deforme olmaya karşı gösterdiği direncin ölçüsüdür. Akışkanın akmaya karşı gösterdiği iç direnç olarak da tanımlanabilir. Viskozitesi yüksek olan sıvılar ağdalı olarak tanımlanırlar. Akışkanlar hariç tüm gerçek akışkanlar yüzey gerilimine karşı direnç gösterirler.

Viskozite nedir etkileyen faktörler?

Bir sıvının akmaya karşı gösterdiği dirence viskozite denir. Viskozitesi büyük olan sıvıların akışkanlığı az, küçük olan sıvıların ise akışkanlığı fazladır. Sıvının cinsi, sıcaklık gibi etmenler viskoziteye etki eder.

Viskozite neden sıcaklıkla azalır?

Sıcaklık etkisi- Viskozite sıcaklıkla değişir. – Akışkanların viskozitesi üzerine sıcaklığın etkisindeki farklılık moleküler yapının farklı olmasından kaynaklanır. – Birçok sıvının viskozitesi sıcaklık arttıkça azalır. Sıcaklık arttıkça moleküller arasındaki kohesif kuvvetler azalır ve akış serbest hale gelir.

Bütün sıvıların aynı sıcaklıkta viskoziteleri aynı mıdır?

II.Bütün sıvıların aynı sıcaklıkta viskoziteleri aynıdır. III.Sıcaklığın artırılması viskoziteyi azaltır.

Suyun viskozitesi kaç kg ms?

Dinamik viskozitenin cgs birimi, Jean Louis Marie Poiseuille adına ithafen poise (P) dır. Genellikle yüzde birlik miktarı olan centipoise (cP) kullanılır. Örneğin suyun viskozitesi 20°C'de 1.