Aile yardımı e devletten nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aile yardımı e devletten nasıl yapılır?
  2. Kamu işçi aile yardımı ne kadar?
  3. Hane yardım parası ne kadar?
  4. Kamu işçisi aile yardımı alır mı?

Aile yardımı e devletten nasıl yapılır?

www.turkiye.gov.tr sitesinden e-devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra arama kısmından “Kamu Personeli Aile Bildirimi” yazarak ilgili modüle gidiniz. Yukarıdaki gibi açılan pencerede “Uygulamaya Git” düğmesine basınız. 5 saniye sonra “Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı”na bağlanacaksınız.

Kamu işçi aile yardımı ne kadar?

72 aydan küçük çocuklardan her bir çocuk için 82,89 TL ödeniyor. 72 aydan büyük çocuklardan her bir çocuk için 41,45 TL ödeniyor. En az yüzde 40 engeli bulunan 72 aydan küçük çocuklardan her bir çocuk için 124,34 TL ödeniyor. En az yüzde 40 engeli bulunan 72 aydan büyük çocuklardan her bir çocuk için 62,17 TL ödeniyor.

Hane yardım parası ne kadar?

Yardım parası ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL sosyal yardım ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Kamu işçisi aile yardımı alır mı?

Yani artık aile yardımı 657 sayılı Devlet Memuru Kanununa tabi devlet memurlarına ve sözleşmeli personel statüsünde çalıştırılanlara verilecek. ... Yukarıda belirttiğimiz üzere aile yardımı devlet memurlarının faydalandığı bir sosyal hak olduğundan, bu yardımdan kadrolu işçiler dahi yararlanamamaktadır.