Türk vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?

İçindekiler:

  1. Türk vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?
  2. Kırım vize istiyor mu?
  3. Rusya hangi ülkelere vize uygulamıyor?
  4. Türkler Rusya'ya vizesiz gidebilir mi?

Türk vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?

Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 111 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler. 147 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 9 ülke kapıda vize vermektedir.

Kırım vize istiyor mu?

Rusya, T.C. Diplomatik pasaport haricindeki resmi pasaport hamili Türk vatandaşlarına vize prosedürüne tabi tutmaktadır. ... Bu sebeple Kırım Cumhuriyeti için Rusya'nın uygulamış olduğu vize rejimi geçerli olmaktadır. Dolayısıyla Kırım'a yapılması planlanan seyahatler öncesinde de Rusya vizesi alınma koşulu vardır.

Rusya hangi ülkelere vize uygulamıyor?

Bosna Hersek, Botsvana, Laos, Makao, Moğolistan, Karadağ, Kuzey Makedonya, Palau, Sırbistan, Seyşeller, Tayland vatandaşları 30 güne kadar, Brunei, Hong Kong, Nauru vatandaşları 14 güne kadar olan seyahatlerinde vize muafiyetine tabii tutulmaktadır. ...

Türkler Rusya'ya vizesiz gidebilir mi?

Rusya'ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri 30 gün süreyle, Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri ise 90 gün süreyle Rusya ziyaretleri için vizeden muaftır.