Çiftçilik belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Çiftçilik belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?
  2. Çiftçi kayıt formu nereden alınır?
  3. Yeni çiftçi kaydı nedir?
  4. Çiftçi Belgesi olanlar yasaktan muaf mı?
  5. Hibe destek başvuruları ne zaman?

Çiftçilik belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.

Çiftçi kayıt formu nereden alınır?

Çiftçilik ile uğraşan kimselere devlet tarafından verilen destekten faydalanmaları için ilk önce çiftçi belgesi alınır. Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.

Yeni çiftçi kaydı nedir?

ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemidir.

Çiftçi Belgesi olanlar yasaktan muaf mı?

ÇİFTÇİ BELGESİ OLAN YASAKTAN MUAF MI? Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan iş yerleri ve buralarda çalışanlar, Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar yasaktan muaf olacak.

Hibe destek başvuruları ne zaman?

Destek başvuruları Salı günü başlayacak olup, 30 gün süre ile (23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23.59'a kadar) devam edecektir. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru alınacaktır.