Kekik çayı nasıl tüketilir?

İçindekiler:

  1. Kekik çayı nasıl tüketilir?
  2. Kuru kekik çayı neye iyi gelir?
  3. Kekik bitkisi nasıl kullanılır?
  4. Kekik yağı kaç damla içilir?
  5. Kuru kekik nerelerde kullanılır?

Kekik çayı nasıl tüketilir?

Bu bitki çayları arasından en fazla kullanılanı da kekik çayı olmaktadır. Kekik Çayı Nasıl Yapılır? Kekik çayı hazırlamak için öncelikle 1 su bardağı sıcak su içine 1 ve ya 2 çay kaşığı kekik yaprağı ve de çiçeği koyulur ve günde 2 defa içilir.

Kuru kekik çayı neye iyi gelir?

Yüksek antioksidan içeriği ve güçlü anti-viral özelliklerinden dolayı kekik çayı, hafızayı uyarmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmeye, öksürüğü hafifletmeye, ateşi düşürmeye ve soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

Kekik bitkisi nasıl kullanılır?

Kekik nasıl kullanılır? Genellikle baharat olarak yemeklerimize eşsiz bir tat veren kekik, farklı şekillerde kullanılabilir. Bitkisi daha çok demlenip çay olarak tüketilirken, kekik yağı ise kozmetik ürünlere ilave edilir. Ağız gargaraları, merhemler ve aromaterapi yağlarında kullanılır.

Kekik yağı kaç damla içilir?

Kekik yağı nerelerde kullanılır sorusunun bir başka cevabı da; bir bardak ılık suyun içerisine 3-5 damla olarak damlatılan kekik yağının vücuttaki toksik maddelerin atılmasına, iltihap, bakteri ve enfeksiyonların giderilmesine yardımcı olmasıdır.

Kuru kekik nerelerde kullanılır?

Eşsiz kokusu ve lezzetiyle sebze yemeklerine güzel aroma ve tat verir. Et yemeklerine de oldukça yakışan kekik özellikle etleri marine etmek için kullanılır. Salatalarda, salata sosu olarak da tercih edilen kekik salatalara güzel tat verir. Aynı zamanda çorbalarda, kavurmalarda ve kızartmalarda da kullanılabilir.