30 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. 30 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl olmalı?
  2. 30 haftalık bebek doğar mı?
  3. 30 haftalık gebelikte kasık ağrısı normal mi?
  4. Hamileligin son ayinda kasık ağrısı neden olur?

30 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl olmalı?

30. haftasında bebeğin kasları çok güçlendiği için hareketleri de güçlenir. Geçen haftalara göre hareketlerindeki hız azalmış olsa da güçlü yumruklar, tekmeler ve esneme hareketleri yaparak canınızı acıtabilir. Hatta bazı geceler sizi uykudan uyandıracak kadar keskin hareketler yapabilir.

30 haftalık bebek doğar mı?

Tek hamileliklerde hamilelik 40 hafta üzerinden hesaplanır. Eğer 37 haftadan önce doğum yapılırsa bu erken doğum sayılır. Fakat çoğul hamileliklerde özellikle ikiz, üçüz veya dördüzlerde belirlenmiş kesin bir hamilelik süresi yoktur. Bebek sayısı arttıkça hamile bir kadının 40 haftayı tamamlaması imkansızlaşır.

30 haftalık gebelikte kasık ağrısı normal mi?

Hamileliğin 30. Haftasında Annedeki Değişiklikler Aynı sebeple 30. hafta kasık ağrısı da hissedilebilir. Rahmin kaburga kemiğinin altında gün geçtikçe büyümesi ile birlikte anne, bebeği karnına sığmıyormuşçasına şişkinlik ve gerginlik hissedebilir.

Hamileligin son ayinda kasık ağrısı neden olur?

Anne adaylarının büyük kısmında rahim büyümesine bağlı olarak 6. ila 8. gebelik haftalarında kasık ağrısı hissedilir. Gebelikte karın ve kasık ağrıları gebeliğin son aylarında rahim kasılmalarından kaynaklı olarak hissedilir.