Hamile bir bayan Travazol kullanabilir mi?

İçindekiler:

  1. Hamile bir bayan Travazol kullanabilir mi?
  2. Hamilelikte mantar enfeksiyonu nasıl geçer?
  3. Gebelikte Travocort kullanılır mı?
  4. Hamilelerde vajinal mantara ne iyi gelir?
  5. Hamilelikte mantar bebege zarar verir mi?
  6. Travocort nerelerde kullanılır?

Hamile bir bayan Travazol kullanabilir mi?

Hamile olduğunuzu veya olabileceğinizi doktorunuza bildiriniz zira doktorunuz TRAVAZOL reçete etmeden önce bu durumu dikkate almak isteyecektir. Genel bir kural olarak hamileliğin ilk üç ayında kortikosteroid içeren haricen uygulanan preparatların kullanılması sakıncalıdır.

Hamilelikte mantar enfeksiyonu nasıl geçer?

Hamilelikte vajinal mantar enfeksiyonları genellikle lokal etkili vajinal ovül ve kremlerle tedavi edilir. Ağızdan ilaçlar, fetüse olumsuz etki olmaması açısından genellikle tercih edilmez. Gerektiği takdirde ilk 3 aydan sonra kullanılabilen ve ağızdan alınan bazı ilaçlar mevcuttur.

Gebelikte Travocort kullanılır mı?

Gebelik kategorisi: C'dir. Tıbbi gereklilik dışında hamilelerde kullanılmamalıdır. Hamile kadınlarda yöresel uygulanan kortikosteroidlerin teratojenik etkilerini gösteren çalışmalar yoktur.

Hamilelerde vajinal mantara ne iyi gelir?

Hamilelikte vajinal mantar tedavisi için doğal yöntemler Oturma banyosu, bitkilerin temizleyici özelliği ile mantarların azalmasına yardımcı olacak ve kaşıntı benzeri semptomların azalmasına yardımcı olacaktır. Yoğurt: Yoğurt, özellikle katkısız ev yapımı yoğurt, iyi bir probiyotiktir.

Hamilelikte mantar bebege zarar verir mi?

Mantar enfeksiyonu hamilelikte diğer zamanlara göre özellikle 2. trimesterde daha sık olur. Mantar enfeksiyonunun gebeliğe hiçbir zararı olmaz. Fakat kontrol etmek daha zor. Eğer rahatsızlık vermiyorsa tedavi etmek için uğraşmamak gerekir.

Travocort nerelerde kullanılır?

Genel olarak göğüs, kolların üst bölgesi, boyun, sırt, ayak parmak araları, kasık bölgesi, koltuk altı, dış genital organlar, memelerin altı, testisler gibi bölgelerde kullanılır.