Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?
  2. Savcıya dilekçe nasıl yazılır?
  3. Savcılığa şikayet dilekçesi nereye verilir?
  4. Internet üzerinden yapılan alışverişlerde şikayet nereye yapılır?
  5. Beni sürekli rahatsız eden bir numara var ne yapabilirim?

Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?

Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim? Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim? 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun “İhbar ve şikayet” başlıklı 158' inci madde hükmü şu şekildedir: “(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir.

Savcıya dilekçe nasıl yazılır?

Savcılığa Şikayet Dilekçesi Nasıl Yazılır? Savcılığa şikayet dilekçesi suçun işlendiği yerdeki cumhuriyet başsavcılığına yazılır ve teslim edilir. Şikayet dilekçesinde şikayette bulunan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, şikayet edilen şüphelinin belli ise kimlik ve iletişim bilgileri yazılır.

Savcılığa şikayet dilekçesi nereye verilir?

Suç Duyurusu Dilekçesi Nereye Verilir? Yaşanan fiille ilgili olarak hazırlanmış olan şikayet dilekçesi zarar gören tarafından kolluk güçlerine ya da doğrudan Cumhuriyet baş savcılığına yapılabilir.

Internet üzerinden yapılan alışverişlerde şikayet nereye yapılır?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Beni sürekli rahatsız eden bir numara var ne yapabilirim?

Bunun için savcılığa bir dilekçe ile rahatsız edildiğinizi belirtir şekilde şikayetinizi gerçekleştirmelisiniz. Bu hususta yasalar oldukça katı durumdadır. Daha önce verilen karar örneklerinde çok sayıda kişiye 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verildiği görülmektedir.