Hacker Türkçesi ne?

İçindekiler:

  1. Hacker Türkçesi ne?
  2. Aroma kelimesinin Türkçe anlamı nedir?
  3. Aromalı ne demek?
  4. Duran varlıklar neyi ifade eder?
  5. Borçlar ve sermaye işletmenin hangi yapısını gösterir?

Hacker Türkçesi ne?

Hacker, Türk Dil Kurumu'nun internet üzerindeki sözlüğüne göre bu kelimenin anlamı "Bilgisayar ve haberleşme teknolojileri konusunda bilgi sahibi olan, bilgisayar programlama alanında standartın üzerinde beceriye sahip bulunan ve böylece ileri düzeyde yazılımlar geliştiren kişi" olarak tanımlanır.

Aroma kelimesinin Türkçe anlamı nedir?

Aromalar, koku veya tat vermek ya da gıdaların sahip olduğu koku veya tadı kuvvetlendirmek ya da değiştirmek amacıyla gıdalara ilave edilen ürünlerdir. ... Aroma, Türkçe'de güzel koku anlamına gelir. 400'e yakın yapay ve 1800 doğala özdeş çeşidi vardır ve gıdalarda sık kullanılan katkı maddelerindendir. }

Aromalı ne demek?

hoş Beğenilen, duyguları okşayan, zevk veren. Beğenilen, duyguları okşayan bir biçimde.

Duran varlıklar neyi ifade eder?

Bir yıldan (faaliyet döneminden) uzun süre için, işletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere elde edilen ve bir yıldan kısa sürede nakde çevrilmesi, tüketilmesi düşünülmeyen ya da kısa sürede nakde döndürülme niteliği taşımayan işletme varlıklarıdır.

Borçlar ve sermaye işletmenin hangi yapısını gösterir?

Bilanço, bir işletmenin belli bir tarihteki varlıklarını, borçlarını ve sermayesini gösteren tablodur. İşletmenin belirli bir tarihteki mali durumunu (mali yapısını) bilanço gösterir.