Karaciğer kanserine neden olan etkenler?

İçindekiler:

  1. Karaciğer kanserine neden olan etkenler?
  2. Karaciğer kanserinin tedavisi mümkün mü?
  3. Karaciğer kanseri kimlerde görülür?
  4. Kanser kan testinde çıkar mı?

Karaciğer kanserine neden olan etkenler?

Karaciğer kanserinin pek çok türü önlenebilmektedir; en önemli risk faktörleri arsında, Hepatit B ve C virüsü, aşırı alkol kullanımı, siroz veya karaciğerin tahrip olması, hemokromatoz, demir depolama hastalığı, obezite ve diyabet bulunmaktadır.

Karaciğer kanserinin tedavisi mümkün mü?

Karaciğer tümörlerinin tedavisi, ameliyat ile tümör kitlesinin çıkarılmasıdır. Karaciğer fonksiyonlarının yeterli olduğu ve kitlenin çıkarılabileceği hastalarda ameliyat tercih edilmektedir. Ancak karaciğer naklinin gerektiği durumlar da mevcuttur.

Karaciğer kanseri kimlerde görülür?

İstatistiklere göre, dünyada her yıl yaklaşık 800 bin kişinin karaciğer kanseri tanısı aldığını belirten Doktor Yıldıray Yüzer, karaciğer kanserinin en sık görülen 5. kanser türü ve kanser kaynaklı ölümlerin ikinci nedeni olduğunu söyledi, “İlerleyen yıllarda obezite, diyabet ve sonucunda gelişen alkol dışı karaciğer ...

Kanser kan testinde çıkar mı?

Tam Kan Sayımı: Hemogram veya CBC olarak ta bilinen tam kan sayımı testi; tümör, enfeksiyon, lösemi (kan kanseri) ve pek çok kanser türüne tanı koyabilmek için yapılan kolay, pratik ve güvenilir bir testtir. Hemogram testi ile kan hücrelerinin sayısı ve niteliği incelenerek anormal durumlar saptanabilir.