Sert ve pürüzsüz maddelere örnekler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sert ve pürüzsüz maddelere örnekler nelerdir?
  2. Sert ve sağlam şeyler nelerdir?
  3. Saydam olan maddeler nelerdir?
  4. Kırılgan şeyler nelerdir?
  5. Kırılgan nesneler nelerdir?
  6. Esnek madde ne demek?
  7. Berk madde nedir örnekler veriniz?
  8. Renkli madde nedir?
  9. Esnek olmayan cisim ne demek?
  10. Esnek ve Berk ne demek?
  11. Madde nedir 5 tane örnek?
  12. Esnek bir cisim nedir?
  13. Demir tel esnek mi?
  14. Madeni para esnek mi kırılgan mı?
  15. Esnek bir madde aynı zamanda sert bir yapıya sahip olabilir mi?
  16. Kayganlık özelliği az olan madde nedir?
  17. Balon esnek bir madde midir?
  18. Hangi maddeleri kokusu sayesinde algılayabiliriz?

Sert ve pürüzsüz maddelere örnekler nelerdir?

Sert Maddeler =) Çizelebilen, kırılabilen, üzerinde oynanabilen ve katı olan maddelerdir. Pürüzsüz Maddeler =) Yüzeyinde girinti ya da çıkıntı olmayan maddelerdir....Bunlardan başka olarak;

  • Katı Maddeler/Şişe.
  • Sıvı Maddeler/Süt.
  • Tat/Çikolata.
  • Koku/Parfüm.
  • Renk/Kahve.

Sert ve sağlam şeyler nelerdir?

Sert ve sağlam maddeler kırılabilen katı maddelere sert ve sağlam maddeler adı verilir. Yani bir maddenin sert olması için katı ve elle şekil verilemeyecek kadar sağlam olması gerekir. Sağlam olması ise kolayca kırılmaması ya da şeklinin bozulmamasıdır.

Saydam olan maddeler nelerdir?

Saydam maddeler örnekler:

  • Alkol.
  • Su.
  • Hava.
  • Cam.
  • Buz.
  • Naylon.
  • Asetat kağıdı
  • Gözlük camı

Kırılgan şeyler nelerdir?

Kırılgan maddeler, dışarıdan bir kuvvet uygulandığı zaman zarar gören maddelere verilen isimdir. Herhangi bir zorlama olduğu zaman kırılgan maddelerin zarar aldığı görülmüştür. Yani kırılgan olan bir madde kolayca zarar görebilir. Kırılgan maddelerin hassas olduğu bilinmektedir.

Kırılgan nesneler nelerdir?

KIRILGANLIK: Herhangi bir etki sonucu kolayca kırılabilen maddeler kırılgan maddelerdir. Porselen, cam, ayna,kalem vb. maddeler kırılgan maddelerdir.

Esnek madde ne demek?

Esnek maddeler bir kuvvet uygulandığında şekil değiştiren, kuvvet ortadan kalktığında tekrar eski halini alabilen maddelere esnek madde denir. Esnek maddelerin esneklik sınırı vardır bu sınır aşıldığında esneklik özelliğini kaybedecektir.

Berk madde nedir örnekler veriniz?

Esnek olmayan sert ve sağlam maddelere ise berk madde (taş, çivi, kurşun kalem gibi) denir. Kırılgan maddeler yumuşak esnek olmaz, sert ve ince olur. Maddelerin kırılgan olup olmadığını dokunarak ve görerek anlarız. Berk maddelere örnekler: Kurşun kalem, masa, taş vb. bükülemeyen aletler ve ya eşyalar.

Renkli madde nedir?

Şeker beyaz, çilek kırmızı, altın ve muz sarı, zeytin siyah, ağaç yaprakları ise yeşil renklidir. Bazı maddelerin ise rengi yoktur. Su, cam, hava gibi maddeler renksiz maddelerdir.

Esnek olmayan cisim ne demek?

~Esnek olmayan maddelere berk madde ya da katı madde denilebilir. Berk sert, dayanıklı anlamına gelen bir kelimedir. Dayanaklı ve sert olan bir şeyin de esnek olma olasılığı pek yoktur bu yüzden esnek olmayan maddelere berk cisim, madde denilebilir.

Esnek ve Berk ne demek?

Esnek maddeler kuvvet uygulandığında eski haline gelirken, berk maddeler esneme özelliği olmadığı için esnemez ya da kırılır tekrar eski haline gelmezler. Berk maddeler sert olduklarından çizilmesi, kırılması, kesilmesi de çok zor olmaktadır. Vazo, mermer, taş, kalem ucu, çivi berk maddelerdir.

Madde nedir 5 tane örnek?

Boşlukta bir yer işgal eden ve ağırlığı olan her şeye madde denir. Su, taş, odun, sıvı, demir, hava vb…

Esnek bir cisim nedir?

Bir cisim üzerinde kuvvet uygulandığında bu cismin şekli, hacmi ve boyu değişebilir. Eğer uygulan kuvvet ortadan kalkınca cisim eski haline dönüyorsa bu cisme “esnek cisim” denir.

Demir tel esnek mi?

Esnek olan her maddeye kuvvet uygulandığı zaman şekli ve boyutu değişir, kuvvet bırakıldığı zaman eski halini geri alıyorsa eğer esnek madde olarak sınıflandırabiliriz. Esnek maddelere örnekler: naylon, lastik, poşet, balon, tel, sakız, yay, tekerlek, plastik süsler.

Madeni para esnek mi kırılgan mı?

Cevap: Metaller kırılgan madde değillerdir. dışarıdan uygulanan kuvvet karşısında kolayca zarar gören maddeye denir.

Esnek bir madde aynı zamanda sert bir yapıya sahip olabilir mi?

Cevap: Sert maddelere elle şekil vermek pek mümkün değildir. Bir maddenin şeklinin kolayca de değişememesi o maddenin sert bir özelliğe sahip olduğu anlamına gelir.

Kayganlık özelliği az olan madde nedir?

Pürüzlü maddelerin yüzeylerinde kayganlık özelliği azdır. Ağaç kabuğu, kaya, halı ve taş pürüzlü yüzeye sahiptir. Yüzeyi düzgün, kaygan olan maddeler pürüzsüz maddelerdir. Cam, yazı tahtası, fayanslar ve ampul pürüzsüz maddelerdir.

Balon esnek bir madde midir?

Esnek maddeler bir kuvvet uygulandığında şekil değiştirip kuvvet ortadan kaldırılınca eski haline dönen maddelerdir. ... Balon evet esnek maddedir. Çünkü : Balonu şişirelim daha sonra bırakalım balon eski haline tekrar döner.

Hangi maddeleri kokusu sayesinde algılayabiliriz?

Burnumuzla varlıkların kokulu veya kokusuz olduğunu algılayabiliriz. Ayrıca maddeleri kokusu yardımı ile ayırt edebiliriz. Çiçek, meyve, soğan, parfüm, kolonya kokulu maddelerdir. Hava ,taş, şeker, tuz ve altın ise kokusuz maddelerdir.