KPSS sınavına girmek için ne gerekiyor?

İçindekiler:

  1. KPSS sınavına girmek için ne gerekiyor?
  2. KPSS sınavı kimler girebilir?
  3. KPSS ye girmek için ne gerekir 2021?
  4. KPSS 2020 sınavına girerken hangi belgeler gerekli?
  5. KPSS 2021 lisans başvuru ne zaman?
  6. 2022 KPSS'ye kimler girebilir?
  7. KPSS için ne mezunu olmak gerekir?
  8. Sınava kağıt para ile girilir mi?
  9. KPSS Ortaöğretim kalem verilecek mi?

KPSS sınavına girmek için ne gerekiyor?

Adayların sınava girebilmeleri için KPSS'nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesi ile birlikte fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya fotoğraflı geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanlarında bulundurmaları zorunludur.

KPSS sınavı kimler girebilir?

Lisans düzeyinde Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) üniversitelerin 4(dört) yıllık bölümlerinden mezun olan tüm adaylar katılabilir. Lisans düzeyinde yapılan Kpss sınavına tüm lisans mezunları katılıp atanabilir. Bu konuda Ortaöğretim Kpss sınavı ya da Önlisans Kpss sınavı gibi çiftli yıllar şartı aranmaz.

KPSS ye girmek için ne gerekir 2021?

2021 KPSS girebilenler ve aldıkları puanı kullanabilecek olan adaylar sadece A grubu için hazırlanan ve Öğretmenlik mezunları olmaktadır. Bunun dışında tüm lisans mezunları bu sınava başvuru yapabiliyor olsa da alınan puan merkezi atamalarda kullanılamamaktadır.

KPSS 2020 sınavına girerken hangi belgeler gerekli?

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilir.

KPSS 2021 lisans başvuru ne zaman?

Kamu Personeli Seçme Sınavları (Lisans) üzerine Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sınava girecek adaylara açıklamalarda bulundu. KPSS başvuruları, 28 Mayıs 2021 tarihinde başladı, 14 Haziran 2021 tarihinde sona erdi. Geç başvuru tarihi 22 Haziran – 23 Haziran 2021 olarak açıklandı.

2022 KPSS'ye kimler girebilir?

2022 yılında düzenlenecek olan 2022 KPSS Ön Lisans sınavına, kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolardan ön lisans mezunu adaylar için belirlenmiş olanlara girmek isteyen ön lisans programı mezunu adaylar ile 2022 KPSS Ön Lisans sınavının puan geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek adayların katılmaları ...

KPSS için ne mezunu olmak gerekir?

Bu durumlardan muaf tutulacak gruplar öğretmenlik branşı için geçerlidir. Bu alanda olanlar lisans son sınıf öğrencisi iken girmelidirler. KPSS ortaöğretim alanında ise lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve denkleri olarak mezun olmak gerekir.

Sınava kağıt para ile girilir mi?

Adaylar ve görevliler yanlarında alyans, şeffaf numaralı gözlük, başörtüsü için kullanılan boncuklu-boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka, basit piercing, şeffaf pet şişe içerisinde su ile sınava katılabilecek.

KPSS Ortaöğretim kalem verilecek mi?

2020 KPSS 'de adaylara kalem silgi, açacak ve peçete verilecek. Adayların sınava giderken yanlarında kalem silgi verilmesine gerek yoktur. ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir.