Ülkemizin Asya dışında hangi kıtalar üzerinde toprakları vardır?

İçindekiler:

  1. Ülkemizin Asya dışında hangi kıtalar üzerinde toprakları vardır?
  2. Anadolu yakasında kaç ilçe var?
  3. Istanbul'un kuzeyinde hangi ilçeler var?
  4. Kuzey bölgesi neresi?
  5. Istanbulun kuzeyi hangi semtler?
  6. Kuzey batı neresi?
  7. Istanbulun batısında hangi iller var?
  8. Türkiye'nin en kuzeyinde hangi şehir vardır?
  9. Türkiye'nin batısında hangi şehir vardır?

Ülkemizin Asya dışında hangi kıtalar üzerinde toprakları vardır?

- Türkiye'nin Asya Kıtası dışındaki toprakları AVRUPA kıtasında bulunur. - Türkiye'nin Avrupa kıtasında olan topraklarına TRAKYA adı verilir.

Anadolu yakasında kaç ilçe var?

İstanbul'un Anadolu yakası, avrupa yakası ilçeleri listesi burada. İstanbul'a bağlı Anadolu ve Avrupa yakası olmak üzere 39 ilçe ve 936 mahalleden oluşuyor. Bunlardan 25'i Avrupa, kalan 14'ü ise Anadolu yakasında yer almaktadır.

Istanbul'un kuzeyinde hangi ilçeler var?

İlçenin kuzeyinde Arnavutköy; kuzeydoğusunda Eyüpsultan; doğusunda Sultangazi ve Esenler; güneyinde Bağcılar, Küçükçekmece ve Avcılar; batısında ise Esenyurt ilçesi vardır. 1990 yılında Eyüpsultan'dan ayrılarak ilçe hâline getirildi.

Kuzey bölgesi neresi?

Yerküre, kutupları birleştiren çizgi ekseninde (yer ekseni) döner. Yeryüzünün yer eksen ile kuzeyde çakıştığı nokta coğrafi kuzeydir. Başka bir deyişle yeryüzünün üzerindeki Kuzey Kutbunun olduğu noktadır. Harita üzerinde ucunda yıldız işareti ile gösterilir.

Istanbulun kuzeyi hangi semtler?

Kuzey daha güvenli Güngören, Bahçelievler, Bağcılar, Ümraniye, Maltepe, Ataşehir, Sultanbeyli, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Başakşehir, Kağıthane genel olarak kırmızı bölge içinde.

Kuzey batı neresi?

Batı ile kuzeyin tam arasına verilen ad. Bu tam aradan kuzeye kadar olan bölge , kuzey kuzeybatı ; tam aradan batıya kadar olan bölgeye ise batı kuzeybatı adı verilir.Bu yönler genellikle deniz ve havayollarında kullanılır.

Istanbulun batısında hangi iller var?

Cevap. =>MERHABA!! Doğusunda;Aslında doğusunda bir çok ilimiz var ancak ben bir kaç tanesini örnek vereyim;İzmit,Bolu,Kocaeli,Düzce,Sakarya vb. Batısında;Tekirdağ,Edirne,Kırklareli.

Türkiye'nin en kuzeyinde hangi şehir vardır?

Türkiye'nin en kuzey noktası genellikle Sinop merkez ilçe sınırlarındaki İnceburun olarak bilinir. İnceburun'un Anadolu'nun en kuzey noktası olduğu doğrudur, ancak Trakya'da Kofçaz'ın Bulgaristan sınırı, İnceburun'dan yaklaşık 800 metre daha kuzeye uzanır.

Türkiye'nin batısında hangi şehir vardır?

Çanakkale.Anadolu'nun en batı noktası olan Baba Burnu ile Türkiye'nin en batı noktası Gökçeada'daki İncirburnu il sınırları içindedir.