Yatsı ilk sünnet nasıl kılınır?

İçindekiler:

  1. Yatsı ilk sünnet nasıl kılınır?
  2. Yatsı namazı hangi dualar okunur?
  3. Yatsi namazinin farzi kac rekat?
  4. Yatsı namazının selati Vitirde hangi dua okunur?
  5. Öğle namazının ilk 4 sünneti nasıl kılınır?
  6. Ikindi in sünneti nasıl kılınır?

Yatsı ilk sünnet nasıl kılınır?

Yatsı Namazı Sünnetinin 1. Sübhaneke okunur. Euzü Besmele çekilir:"Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim" Fatiha okunur: Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir.

Yatsı namazı hangi dualar okunur?

Yatsı namazı farzı kılınışı şöyledir; Niyet edildikten sonra Allahu Ekber denilerek subhaneke okunur. Ardından besmele çekilir ve Fatiha suresi okunur fatiha suresinden sonra Kuranı Kerimden en az üç ayet veya zammı sure okunur. Allahu Ekber denilip rükuya gidilir.

Yatsi namazinin farzi kac rekat?

Günün son vakit namazı ve vitir namazının eklenmesi ile en uzun vakit namaz olan Yatsı Namazı 13 rekattan oluşur. Yatsı Namazının 4 rekatı sünnet, 4 rekatı farz son iki rekatı sünnet ve 3 rekatı vitir namazı olarak yerine getirilir. İşte Yatsı namazı kılınışı...

Yatsı namazının selati Vitirde hangi dua okunur?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. İkinci rekâtın sonunda oturularak sadece tahiyyât duası okunur.

Öğle namazının ilk 4 sünneti nasıl kılınır?

Öğle namazının ilk sünneti şu şeklide kılınır: 1. rekat besmele çektikten sonra 'Niyet ettim Allah rızası için öğle namazının 4 rekat ilk sünnetini kılmaya' diye niyet edilir. Niyetten sonra Allahu Ekber diyerek iftitah tekbiri alınır ve aller bağlanarak namaza başlanır. Tekbirden sonra Sübhaneke duası okunur.

Ikindi in sünneti nasıl kılınır?

BİRİNCİ REKAT İlk rekâtta ikindi namazının sünnetini kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır. Subhaneke okunduktan sonra Euzu besmele ile Fatiha suresi ve ardından da Kur'an'dan bir adet sure okunur. Rükuya gidilir, ayağa kalkılır ve secdeye gidilir.