Saklı Cennet hangi şehirde?

İçindekiler:

  1. Saklı Cennet hangi şehirde?
  2. Adana Mersin Kisecik Kanyonu kaç km?
  3. Saklı Cennet Kanyonu kaç km?
  4. Çamlıyayla hangi ile bağlı?
  5. Çamlıyayla Rakım kaç?
  6. Namrun nedir?
  7. Sunturas Şelalesi ücretli mi?
  8. Bozyazı Karamanastır şelalesi kaç km?
  9. Köprü Şelalesi Nerede?
  10. Çamalan Rakım kaç?

Saklı Cennet hangi şehirde?

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde yer alan ve yöre halkı tarafından "saklı cennet" olarak anılan Kisecik Kanyonu, sıcak havadan bunalanların ve doğaseverlerin uğrak mekanı haline geldi.

Adana Mersin Kisecik Kanyonu kaç km?

Tarsus Saklı Cennet Kanyonu, Saklı Cennet Kanyonu, Kisecik Kanyonu, Mersin Saklı Cennet, Saklı Cennet Nerede… Adana'dan Tarsus Saklı Cennet arası 98 km'dir.

Saklı Cennet Kanyonu kaç km?

Saklı cennet ile Mersin arasındaki uzaklık 58 km kadardır. Kanyona yaklaşık 1 saat 25 dakika içinde ulaşabilirsiniz. Tarsus'tan kanyona gitmek isteyenler, Tarsus'tan yaklaşık 52 km uzaklıkta bulunuyor.

Çamlıyayla hangi ile bağlı?

Çamlıyayla Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Namrun adı altında bir beldeyken 3644 sayılı kanunla Tarsus ilçesinden ayrılarak, 27 Ağustos 1991 tarihinde ilçe olmuştur.

Çamlıyayla Rakım kaç?

1.096 m Çamlıyayla/Rakım

Namrun nedir?

Orta Çağ'a tarihlenen ve bölgedeki en ünlü kalelerden birisi olan Namrun, Çamlıyayla ilçe merkezindedir. Hitit ve Asur Dönemleri'nde “Illibru” olarak bilinmektedir. ... Namrun'un stratejik önemi, Gülek Kalesi'nin yukarısındaki Kilikia Kapıları'nın korunmasındaki rolüdür. Namrun'da uzun süre Hetum'ler hüküm sürmüştür.

Sunturas Şelalesi ücretli mi?

Şelale özel mülk içinde ve bir çay bahçesi olarak işletiliyor. Şelaleye bu kadar yakında oturup içeceğinizi yudumlamak çok güzel oluyor. Giriş ücreti 5tl.

Bozyazı Karamanastır şelalesi kaç km?

Bozyazı ilçesine 45 kilometre mesafedeki Sini Çayı Vadisi'nde yer alan Karamanastır Şelalesi'nin yolunu tutan vatandaşlar da soğuk sularda serinleme imkanı buluyor.

Köprü Şelalesi Nerede?

Yerköprü Şelalesi, Konya'nın Hadim İlçesi'nde, Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir.

Çamalan Rakım kaç?

Çamalan, Tarsus
Çamalan
Rakım750 m (2.460 ft)
Nüfus (2018)
• Toplam342
Zaman dilimiUTC+03.00 (TRS)
9 satır daha