Basketbolun en iyisi kim?

İçindekiler:

  1. Basketbolun en iyisi kim?
  2. NBA tarihinde en çok şampiyonluk yüzüğü bulunan oyuncu kimdir?
  3. Basketbol efsanesi kimdir?
  4. Tarihin en skorer oyuncusu kimdir?
  5. NBA Şampiyonluk Yüzüğü kimlere verilir?
  6. Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu kimdir?
  7. NBA yüzüğü nedir?
  8. Kobe Bryant kaç sayı attı?
  9. Bir maçta en çok sayı rekoru kıran basketbolcu kimdir?
  10. Kareem Abdul Jabbar kaç sayı attı?
  11. Nevriye Yılmaz nereli?
  12. NBA yüzük kime verilir?
  13. KD kaç yüzüğü var?
  14. Jordan kaç sayı attı?
  15. Kobe en fazla kaç sayı attı?
  16. 1 maçta attığı 153 sayı ile tüm zamanların sayı rekorunu kıran Fenerbahçeli basketbolcu kimdir?

Basketbolun en iyisi kim?

Oyların yüzde 73'ünü alan Michael Jordan açık ara farkla ilk sırayı aldı. Yüzde 11.9 oy alan LeBron James ikinci sırada. Kobe Bryant yüzde 10.6 ile üçüncü basamağa yerleşti.

NBA tarihinde en çok şampiyonluk yüzüğü bulunan oyuncu kimdir?

William Felton Russell (Bill Russell), (, Louisiana) NBA'in efsanevi pivot oyuncularındandır. Boston Celtics'in 13 sezonda kazandığı 11 şampiyonlukta önemli role sahip basketbolcudur.

Basketbol efsanesi kimdir?

Helikopter kazasında hayatını kaybeden 23 Ağustos 1978 doğumlu Kobe Bryant, Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 20 yıl boyunca giydiği Los Angeles Lakers formasıyla sayısız başarı ve rekora imza attı.

Tarihin en skorer oyuncusu kimdir?

Josef Bican, FIFA'ya göre 800'den fazla gol attı. Cristiano Ronaldo'nun tüm zamanların en çok gol atan futbolcusu olduğuna yaygın olarak inanılmaktadır.

NBA Şampiyonluk Yüzüğü kimlere verilir?

NBA Finali iki konferans şampiyonu arasında yine 7 maç üzerinden Haziran ayında oynanır. Kazanan takımın menajeri ve koçu da dahil olmak üzere tüm oyunculara Şampiyonluk Yüzüğü verilir.

Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu kimdir?

TAMİKA CATCHİNGS. WNBA tarihinin en iyi kadın oyuncuları arasında gösterilir. Basketbol hayatında iki defa "WNBA En Değerli Oyuncu" ödülünü almıştır.

NBA yüzüğü nedir?

NBA 'de her yıl, şampiyon olan takımın oyuncuları için birer şampiyonluk yüzüğü üretiliyor. El yapımı olan ve üzerinde birçok değerli taş bulunan bu paha biçilmez yüzüklerin üzerinde takım ismi ve logosu, oyuncunun ismi, sırt numarası, şampiyonluk yılı ve diğer özel detaylar gibi unsurlar yer alıyor.

Kobe Bryant kaç sayı attı?

2- Kobe Bryant Bir anda rakip potaya 81 sayı bırakan Kobe, tüm dünyanın gözü önünde tarihe geçmeyi başardı.

Bir maçta en çok sayı rekoru kıran basketbolcu kimdir?

Erman Kunter, 1988 yılında Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Hilalspor maçında 153 sayı atarak Türk basketbol tarihinde bir maçta en çok sayı atan basketbolcu rekorunu kırmış, ilk yarıda attığı 81 sayıyla ise bir devrede en fazla sayı üreten basketbolcu olarak tarihe geçmiştir.

Kareem Abdul Jabbar kaç sayı attı?

Abdul-Jabbar, kariyeri boyunca 38,387 sayı atarak NBA tarihinde en çok sayı atan oyuncusu unvanına sahip oldu.

Nevriye Yılmaz nereli?

Nevriye Yılmaz
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi16 Haziran 1980
Doğum yeriFilibe, Bulgaristan
Boyu1,93 m (6 ft 4 in)
PozisyonPivot
13 satır daha

NBA yüzük kime verilir?

NBA Finali iki konferans şampiyonu arasında yine 7 maç üzerinden Haziran ayında oynanır. Kazanan takımın menajeri ve koçu da dahil olmak üzere tüm oyunculara Şampiyonluk Yüzüğü verilir.

KD kaç yüzüğü var?

Kariyeri boyunca iki kez NBA şampiyonluğu, iki kez NBA finalleri MVP'si bir kez NBA en değerli oyuncu ödülü, dört kez NBA sayı kralı ödülünü, bir kez NBA yılın çaylağı ödülü'nü ve iki kez de Olimpiyat altın madalyası kazanmasının yanında beş kez All-Star karmasına, beş defa da NBA yılın en iyi beşi'ne seçildi.

Jordan kaç sayı attı?

NBA efsanelerinden bahsedildiği bir yerde Michael Jordan'ın es geçilmesi teklif dahi edilemez. Hele ki Majesteleri rakip potaya 69 sayı gönderdiyse...

Kobe en fazla kaç sayı attı?

Kobe Bryant 2002, 2007, 2009, 2011 yılları NBA All Star organizasyonunda dört defa en değerli oyuncu seçildi. Memphis Grizzlies takımına attığı 44 sayı attığı maçta Los Angeles Lakers takımının tarihinde en fazla sayı atan oyuncusu oldu.

1 maçta attığı 153 sayı ile tüm zamanların sayı rekorunu kıran Fenerbahçeli basketbolcu kimdir?

Basketbola İstanbul Teknik Üniversitesi'nde başlayan Kunter, sırasıyla Beşiktaş, Eczacıbaşı, Yenişehir, Fenerbahçe ve Çukurova Sanayi takımlarında forma giydi. 1988 yılında Fenerbahçe formasıyla 175-101 sonuçlanan Hilalspor maçında 153 sayı atarak rekor kırarken, ilk yarıda attığı 81 sayıyla bir devrede en fazla sayı ...