Sırt Duruş bozukluğu nasıl düzeltilir?

İçindekiler:

  1. Sırt Duruş bozukluğu nasıl düzeltilir?
  2. Doğru duruş nasıl olur?
  3. Postür bozukluğuna yol açan nedenler nelerdir?
  4. Doğru duruş pozisyonu nasıl olmalı?
  5. Kadınlarda duruş nasıl olmalı?
  6. Kifoz ne demektir?
  7. Düzeltici egzersizler nelerdir?

Sırt Duruş bozukluğu nasıl düzeltilir?

Duruş bozukluğu nasıl düzeltilir? Duruş bozukluğuna karşı 7 önlem...
  1. Ofis ortamınızı yeniden düzenleyin. ...
  2. Çocukluktan itibaren spora zaman ayırın. ...
  3. Yatış pozisyonunuzu düzeltin. ...
  4. Bel ve karın kaslarınızı güçlendirin. ...
  5. Fazla kilolarınızdan kurtulun. ...
  6. Otomobilinizin koltuk ayarlarını doğru yapın. ...
  7. Çocuklara ağır çanta taşıtmayın.
BE

Doğru duruş nasıl olur?

Düzgün Bir Duruş Nasıl Olmalı? Ayaktayken, çeneniz yere paralel, başınız ise dik ve düz olmalıdır. Omuzlar açık olmalı, omurganın doğal duruşu korunmalı, dizler ise düz ve karşıya bakmalıdır. Böylelikle vücut ağırlığının oluşturduğu basınç, iki ayağa da eşit olarak dağılabilmektedir.

Postür bozukluğuna yol açan nedenler nelerdir?

Ayrıca genetik yatkınlık, kas ve iskelet sistemini etkileyen bazı hastalıklar, fazla veya hatalı egzersizler, yanlış ayakkabı seçimi, bazı kötü alışkanlıklar ve duygusal durum bozuklukları da duruş bozukluğu nedenleri arasında sayılabilir.

Doğru duruş pozisyonu nasıl olmalı?

Doğru duruş, ayakta iken başımız dik, çenemiz yere paralel, yandan bakıldığında kulaklarımız omuzlarımızla aynı hizada, önden bakıldığında omuzlar kulaklardan uzak ve iki omuz aynı çizgide, üst sırt kasları aktif ve omurga kavisleri düzgün bir şekilde olmalı.

Kadınlarda duruş nasıl olmalı?

- Baş dik tutulmalı, omuzlar arkaya doğru gergin pozisyonda olmalıdır. Kulaklar, omuz ile aynı hizada ve kürek kemiklerinin arasında bir pinpon topu tutuyormuşçasına sırt gergin olmalıdır. - Göğüs önde, karın içe çekildikten sonra dizler yere 90 derecelik açıyla dik tutulmalıdır.

Kifoz ne demektir?

Skolyoz genellikle gerçek bir sağlık sorununa neden olmazken, daha az bilinmesine rağmen kifoz başlı başına hayati tehlike oluşturabiliyor. Kifoz, omurganın öne eğrilmesi durumudur. Aslında omurga sırt bölgesinde zaten öne eğik (kifotik), bel bölgesinde ise çukur (lordotik) bir görünümdedir.

Düzeltici egzersizler nelerdir?

Korektif egzersizler hastaya özel fonksiyon bozukluğunu düzeltmek için seçilen hareket veya egzersizlerdir. Düzeltici egzersizler temel olarak 3 basamaktan oluşur. Bunlar Sıfırlama, Sağlamlaştırma ve yeniden yüklemedir.