Pasaportun Türkçe anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Pasaportun Türkçe anlamı nedir?
  2. Pasaport ne işe yarar?
  3. Pasaport ne demek TDK?
  4. Vize ve pasaport arasındaki fark nedir?
  5. Pasaport hangi dilde?
  6. Bordo pasaport ne işe yarar?
  7. Pasaportun renkleri neyi ifade eder?
  8. Paso ne anlama gelir?
  9. Pasaport ve vize çeşitleri nelerdir?
  10. Türkiye pasaportu hangi ülkelere vizesiz?
  11. Öğretmenler hangi pasaportu alabilir?
  12. Europass Avrupa dil Pasaportu nedir?
  13. Normal pasaport hangi renk?
  14. Öğrenci pasaportu ne için alınır?
  15. Paso göstermek ne demek?

Pasaportun Türkçe anlamı nedir?

İsim geçişlik, pasaport. İsim bir ülkenin karasularına girmek için gemiye verilen izin belgesi. İsim giriş belgesi.

Pasaport ne işe yarar?

Pasaport Nedir? Pasaport, yurt dışına seyahat ederken kullanılan ve uluslararası şekilde kabul edilen bir tür kimlik belgesidir. Talep üzerine yetkili kurumlar tarafından verilir. Pasaport başvuruları online ya da doğrudan kurum üzerinden yapılabilir.

Pasaport ne demek TDK?

Yurtdışına seyahat etmek için gerekli olan pasaport, yabancı ülkelere giriş ve çıkışlarda kullanılan, kimlik yerine geçen resmi bir belge olarak tanımlanıyor. ...

Vize ve pasaport arasındaki fark nedir?

Pasaport 6 ay, 1, 2, 3 veya 5 yıllık olmak üzere hazırlatılabilir. ... Vize bir devletin ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesine girebileceğini gösteren bir kayıttır.

Pasaport hangi dilde?

İtalyanca sözcük İtalyanca passa ""geç!"" ve İtalyanca porto "liman" sözcüklerinin bileşiğidir. paso, portal maddelerine bakınız.

Bordo pasaport ne işe yarar?

Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. ... Bordo pasaport sahipleri vizesiz gidilebilen yerlere pasaportları ile direkt giriş yapabilirler.

Pasaportun renkleri neyi ifade eder?

Yurt dışına seyahat edilmesi için 4 farklı pasaport çeşidi bulunmaktadır. Bunlar Umuma Mahsus (bordo) pasaport, Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaportu, Diplomatik (siyah) pasaporttur. Bu pasaportlar mesleki durum veya statülere göre kullanılmaktadır.

Paso ne anlama gelir?

Paso (İtalyanca, İsim) ; 1)Genellikle bir ücretin bütününden sağlanan indirimden yararlanmayı kanıtlayan belge (Otobüs pasosu), 2)Argo, bir işten vazgeçildiğini anlatır (Benden paso).

Pasaport ve vize çeşitleri nelerdir?

Vize ve Pasaport Çeşitleri Nelerdir? Ne Anlama Gelirler?
  • Hususi Pasaport. ...
  • Hizmet Pasaportu. ...
  • Diplomatik Pasaport. ...
  • Geçici Pasaport. ...
  • Schengen Vizesi. ...
  • Transit Vize.

Türkiye pasaportu hangi ülkelere vizesiz?

Türkiye'den vizesiz gidilebilecek ülkeler
  • Antigua ve Barbuda.
  • Arjantin.
  • Arnavutluk.
  • Azerbaycan.
  • Bahamalar.
  • Bahreyn.
  • Barbados.
  • Beyaz Rusya.
Daha fazla öğe...

Öğretmenler hangi pasaportu alabilir?

Devlet kurumlarında çalışan öğretmenler, belli bir kıdeme erdikten sonra yeşil pasaporta hak kazanır. Diğer memurluklarda olduğu gibi derece ve kademe sistemi öğretmenlikte de mevcut. Öğretmenlerin de diğer memurlar gibi, yeşil pasaport alabilmeleri için kadro derecelerinin 3, 2 ya da 1 olması gerekiyor.

Europass Avrupa dil Pasaportu nedir?

Europass Dil Pasaportu, kişilerin dil becerilerini ve yeterliliklerini kendi kendilerine değerlendirebilmeleri için 2004 yılında Europass belge şablonlarından biri olarak oluşturulmuştu. Yeni Europass, dil pasaportunu Europass profilinin içinde açılan dil becerilerim bölümüne dahil etti.

Normal pasaport hangi renk?

Yeni pasaportların renkleri de değişmiştir. Buna göre; normal pasaportlar bordo, özel pasaportlar (yeşil pasaport) koyu yeşil ve diplomatik pasaportlar ise siyah rengini aldı. Biyometrik pasaportlar ile birlikte pasaport süresi uzatma durumu da ortadan kalkmıştır.

Öğrenci pasaportu ne için alınır?

Yurt dışına çıkmak isteyen ve öğrenciliği devam eden 25 yaş altı kişilerin alabileceği, temeli bordo pasaporta (umumi pasaport) dayanan uluslararası kimlik belgesidir. Öğrenci pasaportunun bordo pasaporttan farkı harç bedelinin alınmamasıdır.

Paso göstermek ne demek?

Bir kimsenin mesleği, hastalığı ya da özel durumu nedeniyle, yolculuk ücretinden muaf tutulduğunu gösteren belgelere paso denir. Bu kelime argoda ise vazgeçmek ve bırakmak anlamında kullanılır.