Sık eş anlamlısı ne?

İçindekiler:

  1. Sık eş anlamlısı ne?
  2. Sağlam in zıttı nedir?
  3. Yan anlam nedir ve örnek?
  4. Kapının kolu mecaz anlam mı?

Sık eş anlamlısı ne?

Eş anlamlı sözcüklerin yazılışları farklı olsa da, bu sözcüklerin bizlere verdiği anlamlar aynıdır. "Sık" sözcüğünün birebir karşılığını veren bir eş anlamlı sözcüğü yoktur. ANCAK; "Sık", "sıklıkla" sözcüklerinin anlamlarını veren, "çok", "çokça" sözcükleri mevcuttur.

Sağlam in zıttı nedir?

Peki, sağlam kelimesinin zıt anlamlısı nedir? Sağlamın zıt anlamlısı hakkında bilgiler. Zarar görmemiş ya da bozulmamış olan şeklinde de sağlam kelimesi ele alınabilmektedir. Bu doğrultuda sağlam kelimesinin zıttı olarak ise, 'çürük' sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Yan anlam nedir ve örnek?

Sözcüğün gerçek anlamının dışında, ancak gerçek anlamıyla az çok yakınlık taşıyan yeni anlamlar kazanması yan anlamı oluşturur. ... Ama “iğnenin gözü”, “çantanın gözü”, masanın gözü” tamlamalarındaki anlamlar benzetme yoluyla kazandırılmış yeni anlamlardır. Bunlara da yan anlam denir.

Kapının kolu mecaz anlam mı?

Mecaz anlamda kullanılan sözcükler genellikle soyut anlam kazanır. » Çok zorlayınca kapının kolu kırıldı. ... “Kapı kolu” da kapı gövdesinin iki kenarında bulunur ve hareket ettirilebilir. Dolayısıyla “kapı kolu” şekil ve işlev olarak insan koluna benzediği için yan anlam kazanmıştır.» Ortalıkta savaş kokusu vardı.