Kan pıhtılaşması nedir nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Kan pıhtılaşması nedir nasıl tedavi edilir?
  2. Kan pıhtılaşması belirtileri nelerdir?
  3. Kan pıhtılaşması iyileşir mi?
  4. Kan pıhtılaşması için ne yapmalı?

Kan pıhtılaşması nedir nasıl tedavi edilir?

Kan pıhtılaşmasının tedavisi ilaç ile yapılmaktadır. Kan sulandırıcı ilaçlar, kişiye ağız yolu ile verilebilir ya da deri altından enjekte de edilebilir. Ama unutulmamalıdır ki; bu ilaçlar kanama oluşturabileceği için kontrollü bir şekilde alınmalıdır.

Kan pıhtılaşması belirtileri nelerdir?

Bacaklarda görülen pıhtılaşmanın belirtileri; bacağın alt bölgelerinde ağrı ve kızarıklıklar meydana gelmesi, sıcaklık hissedilmesi. Beyinde görülen pıhtılaşmanın belirtileri ise konuşmada bozukluk, hareket edememe, anlamada güçlük çekme ve baş ağrısı olarak görülebiliyor. KAN PIHTILAŞMASININ TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Kan pıhtılaşması iyileşir mi?

Tipik olarak, yaralanma iyileştikten sonra vücudumuz doğal olarak kan pıhtısını çözecektir. Bazen dış yaralanma olmadığında ya da doğal olarak çözünmediği zaman damarların içinde pıhtılar oluşabilir. Kan pıhtısı belirtileri, pıhtıların bulunduğu yere göre değişir.

Kan pıhtılaşması için ne yapmalı?

Yaşamı tehdit eden kan pıhtıları acil olarak tedavi edilir. Kan sulandırıcı ilaçlar kan pıhtılaşma sorunları için rutin tedavi olarak kullanılır. Bazı kişiler bu ilaçları yaşamları boyunca almak zorundadır. İlaçlar ve uzun süreli bakım ile aşırı kan pıhtılaşması olan kişilerin çoğu başarılı biçimde tedavi edilebilir.