Yakın anlam ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Yakın anlam ne demek örnek?
  2. Yakın anlamlı eş anlamlı mıdır?
  3. Korkak yakın anlamı nedir?
  4. Eş anlamlı cümle nedir?
  5. Istemek kelimesinin yakın anlamlısı nedir?
  6. Korkağın eş anlamlısı ne?
  7. Eş Sesli cümle ne demek?
  8. Karşıt anlamlı cümle ne demek?
  9. Yakın anlam nedir dil bilgisi?

Yakın anlam ne demek örnek?

Tanımlayacak olursak, “tamamen aynı anlamı karşılamayan, aralarında küçük farkların bulunduğu; fakat anlam olarak çok yakın oldukları için birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelere” yakın anlamlı kelimeler denilir. Örneğin “dost – arkadaş” kelimeleri yakın anlamlıdır.

Yakın anlamlı eş anlamlı mıdır?

Yakın anlamlı kelimeler, okunuş bakımından farklı kelimeler olup bazen eş anlamlı olarak kullanılabilen, bazen ise tam olarak karşılığını vermeyen kelimelerdir. Bu kelimeler Türkçe kelimelerdir.

Korkak yakın anlamı nedir?

- Tutmak ve yakalamak kelimeleri yakın anlamlı kelimelerdir. - korkak ve çekingen kelimeleri yakın anlamlı kelimelerdir. ... - çiğnemek ve basmak kelimeleri yakın anlamlı kelimelerdir.

Eş anlamlı cümle nedir?

Bir konuyu anlatırken, bir varlıktan söz ederken veya bir durum hakkında bilgi verirken aynı konu ve düşüncenin farklı sözcüklerle ifade edilmesine eş anlamlı cümleler denir. Mesela “Bu kovanın yarısı su doludur” cümlesi ile “Bu kovanın yarısında su yoktur” cümleleri aslında aynı şeyi ifade eder.

Istemek kelimesinin yakın anlamlısı nedir?

İstek kelimesininanlamlı kelimeleri arzu, dilek, emir, gönül, heves, irade, kasıt, keyif, meram, murat, rağbet, rıza, sevda, şevk, talep, eğilim kelimeleridir.

Korkağın eş anlamlısı ne?

Korkak sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler alçak, namert, ödlek ve tabansız sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Eş Sesli cümle ne demek?

Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir.

Karşıt anlamlı cümle ne demek?

Karşıtlık, iki yargıdan birinin diğeriyle karşıtlık göstermesi ya da yargıların birbirini çürütmesidir.

Yakın anlam nedir dil bilgisi?

Yakın anlam: Bir sözcükle eşanlamda olmayan, fakat anlam bakımından ona yakın, onu çağrıştıran sözcük ya da sözcüklerin kazandırdığı farklı anlamlardır.