Afşin Kürt ismi mi?

İçindekiler:

  1. Afşin Kürt ismi mi?
  2. Avşin Kürtçe mi?
  3. Afşın ismi ne demek?
  4. Afsin Kürtçe ne demek?
  5. Afşin adı nereden geliyor?
  6. Robin Kürtçe ne demek?
  7. Afşin ismi kuranda geçiyor mu?
  8. Türkiye'de kaç tane Afşin ismi var?
  9. Afşin ne demek TDK?
  10. Afşin ne zaman ilçe oldu?
  11. Afşin hangi Türk Boyundandır?
  12. Afşin ismi caiz mi?

Afşin Kürt ismi mi?

Kökeni Türkçe olan Afşin ismi erkek çocukları için değerlendirilen adlar içerisinde gelir. Rengi mavi olan bu güzel isim değişik tarihlere sahip özel isimlerden biridir.

Avşin Kürtçe mi?

Afşin kökeni Türkçe olan ve uzun yıllardır kullanılan bir isimdir.

Afşın ismi ne demek?

Afşin isminin anlamı: Silah, zırh.

Afsin Kürtçe ne demek?

Kahramanmaraş'ın bir ilçesi olmakla beraber 11.yüzyılda Malatya'da Bizans İmparatorluğu'nu mağlup ederek Marmara'ya kadar ilerleyen Selçuklu Komutanı Afşin Bey'in adını aldığı şehir olarak da bilinir. Ayrıca Kürtçe'de 'af', mavi; 'şin', su olduğundan 'mavi su' anlamı da çıkmaktadır.

Afşin adı nereden geliyor?

Afşin ismi Selçuklu Hükümdarı Alparslan2ın komutanlarından Afşinbey'in isminden almıştır. 1944 yılında Afşin adını almış ve aynı yıl 4642 Sayılı Kanunla İlçe olmuştur. Afşin Cumhuriyet dönemiyle birlikte bugüne kadar bir çok uygarlığın yaşadığı yer olarak günümüze kadar gelmiştir.

Robin Kürtçe ne demek?

Robin, Kürtçe bir isim olarak bilinmektedir. Robin ismi hem kulağa güzel geldiği için hem de anlamı güzel olduğu için tercih edilmekte olan isimler arasında yer almaktadır. Robin İsminin Anlamı Nedir? ... Robin ismi, kelime manası olarak güneşi görmek anlamına gelmekte olan bir isimdir.

Afşin ismi kuranda geçiyor mu?

Afşin İsmi Kuranda geçiyor mu? Kuran'ı Kerim'de Afşin ismi yer almamaktadır.

Türkiye'de kaç tane Afşin ismi var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 578 tane Afşin ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 806 sırada. Yani Türkiye'de her 5,890 kişiden biri Afşin. İstanbul'da ise toplam 89 tane.

Afşin ne demek TDK?

Afşin isminin anlamı: Silah, zırh.

Afşin ne zaman ilçe oldu?

Dulkadir Beyliğinden sonra 1572 tarihinden itibaren Osmanlı egemenliğine giren Afşin, Elbistan ilçesine bağlı bir Bucak Merkezi iken, 02.08.1944 gün ve 4642 sayılı kanunla 1944 yılında ilçe merkezi olmuştur.

Afşin hangi Türk Boyundandır?

1395 yılında ilhanlı hâkimiyetinin çöküşü üzerine Afşin-Elbistan-Göksun-Maraş 'a kadar uzanan bölgeye Türkmenler, Oğuzların Boz ok koluna mensup idiler.

Afşin ismi caiz mi?

Afşin isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.