Karanfil çayı nasıl yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Karanfil çayı nasıl yapılmalı?
  2. Karanfil çayı zayıflatır mı?
  3. Karanfil çayı nasıl yapılır ve faydaları?
  4. Karanfil çayının özellikleri nelerdir?
  5. Karanfil çayı yağ yakar mı?
  6. Karanfil çayı günde kaç kez içilir?
  7. Karanfilli Siyah Çay nasıl demlenir?

Karanfil çayı nasıl yapılmalı?

Aktardan ya da marketten aldığınız karanfil tomurcuklarını su ile kaynatarak lezzetli bir çay hazırlayabilirsiniz. Bunun için, 6 adet karanfil tohumunu 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Ancak kaynatma işlemini yaklaşık 15-20 dakika ve üstü kapalı bir demlikte yapmanız çayınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Karanfil çayı zayıflatır mı?

Gün içinde içeceğiniz bu karanfil suyu hem vücut ısınızı yükseltip metabolizmanızı hızlandıracağı hem vücuttan toksinleri uzaklaştıracağı hem de ödem ve şişkinliklerden kurtaracağı için 7 günde, yani 1 haftada 3 kiloya kadar kilo vermeniz mümkün. Karanfilli suyun bilinen ciddi bir yan etkisi de bulunmuyor üstelik.

Karanfil çayı nasıl yapılır ve faydaları?

Daha hafif bir lezzet oluşturmak isteyen kişiler kaynamış suyun içerisine karanfil atabilirler. Ayrıca daha keskin bir tat yakalamak isteyenler 2 bardak suyun içerisine 6 adet karanfil tohumu koyarak bunu da kaynatabilirler. Yaklaşık 15- 20 dakika kaynatılan karanfil çayı üstü kapalı bir demlikte de yapılabilir.

Karanfil çayının özellikleri nelerdir?

Karanfil çayının içeriğinde bulunan iltihap önleyici bileşenler, aynı zamanda ateş düşürülmesinde de etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırır. Parazit ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Bağırsak parazitlerini yok etmeye yardımcı olur.

Karanfil çayı yağ yakar mı?

Karanfil çayı metabolizmayı hızlandırdığı gibi tokluk hissini de beraberinde getirir. Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olan karanfil aynı zamanda bir idrar söktürücüdür. Yağ yakma konusunda da oldukça başarılı olan karanfile bu çayda zencefil de etki eder.

Karanfil çayı günde kaç kez içilir?

Karanfilli çay içimini günde iki, haftada dört kereden fazla uygulamayınız. Alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücut direncinizin azaldığı, zihin yorgunluğu ve strese bağlı yorgunluk hallerinde uygulayınız. İshal şikayetlerinde karanfil, çay olarak içilmemelidir.

Karanfilli Siyah Çay nasıl demlenir?

Yaklaşık 6 diş karanfili 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Kaynatma işlemini kapalı bir demlikte 20 dakika boyunca yapmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde hazırlayacağınız çayı, sindirim sisteminizi rahatlatmak için yemeklerden hemen sonra bir çorba kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz.