Psikologa gitmek memuriyeti etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Psikologa gitmek memuriyeti etkiler mi?
  2. Psikiyatriye gitmek ehliyete engel mi?
  3. Psikolojik rahatsızlığı olanlar öğretmen olabilir mi?
  4. Psikolog antidepresan verir mi?
  5. Psikolog doktoru ne yapar?
  6. Psikiyatriye giden uzman olabilir mi?

Psikologa gitmek memuriyeti etkiler mi?

657 sayılı Kanunun 48. maddesine göre akıl hastalığı olarak ifade edilen psikolojik rahatsızlıklar engelli statüsünde personel alımlarında bir sorun oluşturmamaktadır.

Psikiyatriye gitmek ehliyete engel mi?

Herhangi bir psikiyatrik rahatsızlık öyküsü olmayan ve şu anki durum muayenesinde de psikiyatrik rahatsızlık saptanmayan kişiler ile psikiyatrik rahatsızlık öyküsü olmasına karşın son 5 yıldır belirtisi olmayan kişilere sürücü olur raporu verilir ve 2 yıl sonra psikiyatrik muayene tekrarı önerilir.

Psikolojik rahatsızlığı olanlar öğretmen olabilir mi?

Ruhsal durumu ne kadar ağır olursa olsun milli eğitim müdürlükleri, öğretmeni devlet memuru olduğu için görevden alamıyor. Müfettişler şizofren öğretmeni hastaneye gönderse bile, ağır derecede hasta raporu olmadıkça öğretmen öğrencilerin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Psikolog antidepresan verir mi?

Biliyoruz ki, yasal olarak ve eğitim alt yapısı olarak ilaç yazabilen meslek sahipleri doktorlardır ve psikiyatristler doktordur. Onlar tıp doktorudurlar. Ancak psikologlar, tıp doktoru değildirler ve ilaç yazmaları yasal değildir.

Psikolog doktoru ne yapar?

Psikologlar, bir grup ya da bireyin davranışlarını ya da hareket etme biçimlerini inceler; öğrendiği bilgi ve beceriler ile nedenleri açıklayıp çözüm üretmeye çalışır. Psikologlar; cezaevi, klinik, hastane, adliye, adli tıp, okul ya da fabrika gibi farklı alanlarda çalışabilir.

Psikiyatriye giden uzman olabilir mi?

Geçmişe ait psikiyatrik muayene sonucu verilen uzman erbaş olamaz kararı