Menisküs hastalığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Menisküs hastalığı nasıl tedavi edilir?
  2. Menisküs herkeste var mı?
  3. Menisküs hastalığı neden olur?
  4. Menisküs evde nasıl tedavi edilir?
  5. Menisküs ateş yapar mı?
  6. Menisküs ağrılarına ne iyi gelir?
  7. Menisküs yırtığına bitkisel ne iyi gelir?
  8. Menisküs ağrısı nerelere vurur?

Menisküs hastalığı nasıl tedavi edilir?

Menisküs yırtıkları dizin en sık ameliyat gerektiren yaralanmalardır. Genelde menisküs yırtıklarının tedavisinde yırtık olan kısım çıkartılır ancak uygun hastalarda, mümkün ise yırtık dikilmeye çalışılır. Menisküs cerrahisi, artroskopi denilen cihaz yardımıyla uygulanır.

Menisküs herkeste var mı?

Menisküs her iki dizde de ağırlığı dengelemekten sorumlu bir doku. Yırtılması yoğun ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığına neden olur. Üstelik menisküs hastalığı sadece sporcular için tehdit değil.

Menisküs hastalığı neden olur?

Menisküs diz eklemleri arasında bulunan koruyucu kıkırdak dokudur. Dizin ani hareket ettirilmesi veya dize fazla ağırlık binmesi sonucu yırtılabilir. Menisküs yırtığı daha çok sporcularda görülmekle birlikte, yaş ilerledikçe bu doku zayıfladığı için çömelmek bile menisküs yırtığına neden olabilir.

Menisküs evde nasıl tedavi edilir?

Zencefil, menisküs yırtığının neden olduğu ağrıları dindirme konusunda başarılı sonuçlar verir. Ilıyan zencefil suyunu diz bölgesine sürerek masaj yaptığınızda ise dokuların daha hızlı onarılmasına destek olabilirsiniz. Genel kas ve kemik sağlığını korumak için düzenli olarak zencefil çayı içmelisiniz.

Menisküs ateş yapar mı?

Özdemir, dizde şişlik, şişen bölgede ısınma ve yüksek ateş görülmesi halinde acil cerrahi müdahale gerektiren bir durumun ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Menisküs ağrılarına ne iyi gelir?

Gerekli olduğu durumda koltuk değnekleri faydalı olacaktır. Dizde ağrıyı ve şişliği azaltmak için buz kullanmak faydalı olabilir. Ağrı ile şişlik geçene kadar, genellikle 2-3 gün boyunca her 3-4 saatte bir 15-20 dakika içinde buz bulunan torba ya da havlu ile buz kompresi uygulamak yararlı olabilir.

Menisküs yırtığına bitkisel ne iyi gelir?

1) Andız Kökü Andız kökü, menisküs yırtığı bitkisel tedavisi önerilerinden biridir. Genellikle mide hastalıkları için önerilen bu şifalı bitki, menisküs yırtılmasında da etkili olmaktadır. Andız kökü ile hazırlanan bitki çayı, hücre hasarını onarmaktadır.

Menisküs ağrısı nerelere vurur?

Yırtığın boyutlarına göre dizde kilitlenme, takılma, klick sesi gibi şikayetler olurken dizde şişlik te eşlik edebilir. Menisküs yaralanması olan hastalar genellikle diz ekleminde ağrı, şişlik, kilitlenme şikayetiyle polikliniğe başvuruyorlar.