Lisede dil bölümünde hangi meslekler var?

İçindekiler:

  1. Lisede dil bölümünde hangi meslekler var?
  2. Formasyon yerine ne geldi?
  3. Öğretmen olmak için formasyon nasıl alınır?
  4. Formasyonsuz öğretmen ataması olur mu?
  5. 2 yıllık üniversite mezunları formasyon alabilir mi?
  6. Ön lisans mezunları formasyon alabilir mi?
  7. Formasyon Kayıtları ne zaman 2020?
  8. Formasyon belgesi nasıl sorgulanır?

Lisede dil bölümünde hangi meslekler var?

Yabancı Dil Bölümü Mezunları Ne İş Yapabilir?

  • Öğretmenlik. ...
  • Blog Yazarlığı- Editörlük. ...
  • Çevirmen. ...
  • Akademisyen. ...
  • Yönetici Asistanı ...
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık. ...
  • Mütercim-Tercümanlık. ...
  • Online Ders Eğitmeni.

Formasyon yerine ne geldi?

“Sertifikaya dayalı pedagojik formasyon yerine, lisansüstü düzeyde “Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı” açılacaktır. Bu karar gereği ilk adım atılmış oldu. Bundan sonra sertifikaya dayalı formasyon verilmeyecek. Bunun yerine Lisansüstü eğitim olarak verilecek.

Öğretmen olmak için formasyon nasıl alınır?

Formasyon için öncelikle MEB tarafından belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alabilen bölümlerden birini okumanız veya okuyor olmanız lazım. Eğer hala okuyorsanız bu bölümde en az 2 yarıyıl bitirmiş olmanız lazım. Formasyon eğitimi alabilen bir bölümde okuyup okumadığınızı MEB'den bakabilirsiniz.

Formasyonsuz öğretmen ataması olur mu?

Binlerce öğretmen adayı mezun olduktan sonra ya da okurken para ödeyip formasyon alabiliyorlardı. Bundan sonraki süreçte ise bu kişilere formasyon verilmeyecek. Bu öğretmen adayları formasyon almadan da atamalara başvuru yapabilecek. Eğer bu adaylar atanabilirse MEB onlara ücretsiz olarak formasyon verecek.

2 yıllık üniversite mezunları formasyon alabilir mi?

KİMLER FORMASYON ALABİLİR, ŞARTLARI NELERDİR? Formasyon alabilmek için MEB tarafından belirlenmiş pedagojik formasyon eğitimi alabilecek bölümlerden birinde okuyor ya da okumuş olmanız birincil şart! Buna ek olarak; formasyon eğitimi alabilmeniz devam ettiğiniz bölümde için en az 2 yarıyılı bitirmiş olmanız gerekiyor.

Ön lisans mezunları formasyon alabilir mi?

Sözleşmeli Öğretmenlikte, Öğretmenlik Mezunu ve Formasyon şartı olduğu için normal lisans mezunları veya önlisans mezunları başvuru yapamaz.

Formasyon Kayıtları ne zaman 2020?

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANI Üniversitemiz 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları başlamıştır. Başvurular internet üzerinden 03 Şubat 2020 - 11 Şubat 2020 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru adres linkinden yapılacaktır.

Formasyon belgesi nasıl sorgulanır?

Formasyon sonuçlarına ise açıklanmasının ardından ÖSYM'nin resmi internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr/) adresinden ulaşabilirsiniz. Pedagojik formasyon sonuçları öğren sorgulama ekranına anında takvimegitim.com adresimizden de ulaşmanız mümkün.