Diyette ne yenir sabah öğle akşam?

İçindekiler:

  1. Diyette ne yenir sabah öğle akşam?
  2. Sağlıklı bir öğle yemeği nasıl olmalı?
  3. Sağlıklı bir akşam yemeği nasıl olmalı?
  4. Öğle yemeğinde neler olmalı?

Diyette ne yenir sabah öğle akşam?

Araştırmalar, sağlıklı kilo vermenin zekice planlanmış besin kombinasyonları ile mümkün olduğunu gösteriyor. Kahvaltı; yağsız protein, işlenmemiş tahıl ve meyveden oluşmalı. Öğle yemeği sebze ağırlıklı olmalı. Akşam ise etin yanında mutlaka meyve tüketilmeli.

Sağlıklı bir öğle yemeği nasıl olmalı?

Sağlıklı bir öğle yemeği, yüksek proteinli besinleri (söğüş hindi veya tavuk eti, ızgara köfte, yoğurt, haşlanmış yumurta), taze sebzeleri (havuç, domates, salatalık, biber), ekmek ve benzeri yiyecekleri (kepekli sandviç ekmeği, simit, galeta) içermelidir.

Sağlıklı bir akşam yemeği nasıl olmalı?

Daha çok yoğurtlu mezeler, zeytinyağlı ve az yağlı kıyma ile yapılmış sebze yemekleri ve fırında veya yağsız tavada yapılmış tavuk, balık veya yağsız kırmızı et tercih edilebilir. Ekmek uykuda gerekli olan enerji ihtiyacını karşılamada ve kan şekeri dengesinde önemlidir.

Öğle yemeğinde neler olmalı?

Uzmanlar tarafından öğle yemeği olarak doyurucu ve hafif yiyeceklerin tüketilmesi öneriliyor. Bakliyat, sebze, kırmızı et, yoğurt, salata ve ekmek, makarna ya da pilav gibi alternatiflerin yanı sıra salata ve bir miktar karbonhidrat almak öğle yemeği adına yeterli olacaktır.