Aleviler Yikanmaz mi?

İçindekiler:

  1. Aleviler Yikanmaz mi?
  2. Tavşan hasta olduğunda ne yapmalıyız?
  3. Arap Alevileri neden dişi eti yemez?
  4. Aleviler ne zaman oruç tutuyor?
  5. Aleviler boy abdesti alır mi?

Aleviler Yikanmaz mi?

“Hayır, Aleviler abdestli geziyor. Maide suresi 6.***ayette boy abdestiyle, namaz abdesti çok nettir. Alevilerin hepsi yıkanır.

Tavşan hasta olduğunda ne yapmalıyız?

Bu tatlı, aktif ve ürkek hayvanlar son derece dayanıklı olsalar da diğer tüm canlılar gibi hastalıklara yakalanabilirler. Nadiren rahatsızlanan tavşanlar; iyi beslenme, bol miktarda su içme, sıkça hareket etme ve ona sağlayacağınız temiz su ve temiz bir yaşam alanı ile her tür hastalıktan korunabilir.

Arap Alevileri neden dişi eti yemez?

Kadın Nusayriler için çok kıymetlidir doğurgandır, anadır. Örneğin, Nusayriler inek eti yemezler, bunun nedeni de dişinin kutsal olduğuna inanmalarıdır. Çünkü kadın anadır, doğurur vb.. Bu sebeple de Nusayrî i'tikadı ve inanışları erkeklerden oluşan bir topluluk içindeki sırlardan ibarettir.

Aleviler ne zaman oruç tutuyor?

Yine Ehl-i Beyt'e duyulan sevginin nişanesiyle 12 Ehl-i Beyt imamına ithafen yüzyıllardır bilhassa Anadolu ve Balkan Alevileri tarafından Muharrem ayının ilk 12 gününde oruç tutulmaktadır. Oruçların 12 İmam'a adanması nedeniyle de Aleviler, Muharrem orucuna 12 İmam orucu da demektedirler.

Aleviler boy abdesti alır mi?

Abdest almaz, Namaz kılmaz, ... Camiye, Hacca gitmez, Ramazan orucu tutmaz, Allah'ı kandırmaya kalkmazlar.