Iç kontrol eksikliği nedir?

İçindekiler:

  1. Iç kontrol eksikliği nedir?
  2. Muhasebe kontrol nedir?
  3. Denetim ve kontrol arasındaki fark nedir?
  4. Denetim sürecinin evreleri nelerdir?
  5. Işletmelerde iç kontrol sistemi nedir?
  6. Operasyonel kontrol nedir?
  7. Denetim ölçütleri nelerdir?
  8. Iç kontrolü kim yapar?
  9. Iç denetime ilişkin standart ve yöntemler kim tarafından belirlenir?
  10. Iç kontrol neden önemlidir?
  11. Yönetimin kontrolü nedir?
  12. Yönetim Kontrol Sistemleri Nedir?
  13. Işletmenin pazarlama fonksiyonu nedir?
  14. Perakendecilik fonksiyonları nelerdir?
  15. Kişisel satış fonksiyonları nelerdir?
  16. Dağıtım kanallarının fonksiyonları nelerdir?
  17. Dağıtım kanallarının üretici işletmelere sağladığı faydalar nelerdir?
  18. Dağıtım kanalları türleri nelerdir?
  19. Elektronik dağıtım kanalları nelerdir?

Iç kontrol eksikliği nedir?

(b) Önemli iç kontrol eksikliği: Denetçinin mesleki muhakemesi sonucunda, üst yönetimden sorumlu olanların dikkatini çekmeyi gerektirecek kadar önemli olduğuna kanaat getirdiği iç kontrol eksikliği veya eksikliklerin bileşimidir (Bakınız: A5 paragrafı).

Muhasebe kontrol nedir?

Muhasebe kontrolü, genel olarak yetkilendirme ve onaylama, kayıt tutma ve muhasebe raporlarının hazırlanması gibi görevler ile varlıkların korunması için yapılan varlıklar üzerindeki fiziki kontroller gibi faaliyetlerin sürdürülmesine yönelik iç kontrol faaliyetleridir.

Denetim ve kontrol arasındaki fark nedir?

Kontrol denetimden önce gelen daha geniş kapsamlı olarak düşünülmesi gereken bir husustur. İkisi arasındaki başlıca farklar: Kontrol devamlı bir faaliyettir, denetim belirlenen periyotta yapılır. Kontrol eş anlı olarak yürütülür, denetim geçmişe dönüktür.

Denetim sürecinin evreleri nelerdir?

Denetim sürecinde 4 aşama bulunur: a-Müşteri kabul politikası ışığında gerekli bilgilerin toplanması. c-Denetim anlaşma mektubunun yazılması. d-denetim sözleşmesinin imzalanması.

Işletmelerde iç kontrol sistemi nedir?

İç Kontol Sistemi: İşletme faaliyetlerinin şirket politikaları ile uyum içinde düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesi, varlıkların korunması, hata ve hilelerin tespit edilip engellenmesi, muhasebe kayıtlarının tam ve doğru olması, güvenilir mali bilgilerin zamanında hazırlanması hedeflerine mümkün olduğunca ulaşmak ...

Operasyonel kontrol nedir?

Operasyonel denetim bir şirketin iç kontrol ve risk yönetimi sisteminin, operasyonların etkinlik ve verimliliğinin ve stratejileriniz ile uyumunun, organizasyon yapısı ve kültürün iş hedefleri ile uyumunun, değerlendirildiği, kuruma hem makro, hem de mikro seviyelerden bakmayı gerektiren, farklı uzmanlardan olulan bir ...

Denetim ölçütleri nelerdir?

Denetim ölçütleri ise genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve yasal düzenlemelerdir. Bu denetim genellikle dış bilgi kullanıcılarının gereksinimlerini karşılar.

Iç kontrolü kim yapar?

Kurum personeli: Kurumda çalışan herkes, kontrolün işletilmesinden sorumludur. İç kontrolün herkesin sorumluluğunda olması nedeniyle, her bir çalışan görev tanımı çerçevesinde kendisine verilen iş/işlemleri etkin ve verimli bir şekilde mevzuata uygun olarak yürütmek durumundadır.

Iç denetime ilişkin standart ve yöntemler kim tarafından belirlenir?

Kanunun 55 inci maddesinin ikinci fıkrasında, "Görev ve yetkileri çerçevesinde, mali yönetim ve kontrol süreçlerine ilişkin standart ve yöntemler Maliye Bakanlığınca, iç denetime ilişkin standart ve yöntemler ise İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından belirlenir, geliştirilir ve uyumlaştırılır.

Iç kontrol neden önemlidir?

İyi tasarlanmış bir iç kontrol sistemi, sadece kurumu risklere karşı korumak ve kurumsal hedeflerin başarılması için tek başına bir araç olarak değil, diğer tüm yönetim sistemlerini de etkiliyor olması nedeni ile çarpansal bir katkı sağlayan temel sistem olarak işlev göstermektedir. ...

Yönetimin kontrolü nedir?

İç kontrol (yönetim kontrolü), mali yönetimde algılanan risklerin etkisini azaltmak için iç kontrol sistemlerinin ve prosedürlerinin tesis edilmesi şeklinde tanımlanacak olursa, iç kontrolün ülkeden ülkeye geniş değişiklikler göstereceği ve yönetim kültürü ile geleneğinden etkileneceği açıktır.

Yönetim Kontrol Sistemleri Nedir?

Verileri toplayan, raporlayan ve performans değerlemesi amacıyla kullanılan yönetim muhasebesi araçlarının tümü.

Işletmenin pazarlama fonksiyonu nedir?

BÖLÜM PAZARLAMA FONKSİYONU. Pazarlama, işletme amaçlarına ulaşmayı sağlayacak değişimleri (mübadeleleri) gerçekleştirmek üzere, ihtiyaç karşılayacak malların, hizmetlerin ve fikirlerin “geliştirilmesi”, “fiyatlandırılması”, “tutundurulması” ve “dağıtılması”na ilişkin planlama ve uygulama sürecidir.

Perakendecilik fonksiyonları nelerdir?

Yönetsel anlamda pazarlama fonksiyonları aşağıdaki gibidir:

  • Ürün veya hizmet planlama ve geliştirme. Müşteri memnuniyetini sağlama açısından sunulan mevcut ürün ya da hizmette değişiklikler ve/veya geliştirmeler olacağı gibi, yeni ürün ya da hizmetler de söz konusu olabilir. ...
  • Dağıtım. ...
  • Fiyatlama. ...
  • Tutundurma.

Kişisel satış fonksiyonları nelerdir?

– Müşteriyi ikna ederek satışın gerçekleşmesini sağlamak, – İşletmeye pazarı, rakipleri ve müşterileri hakkındaki bilgilerin doğru ve zamanında akışını sağlamak, – Müşterilere hizmetlerin aksamadan ve istendik düzeyde gitmesine yardımcı olmak, – Müşteri tatminini sağlamak ve geliştirmek.

Dağıtım kanallarının fonksiyonları nelerdir?

Dağıtım kanalları, birbirine dayanan organizasyon dizileri olup, ürünün veya servisin kullanılması veya tüketilmesi için yardımcı olurlar. Dağıtım ( pazarlama ) kanalı, imalâtçı veya üreticiden ara kullanıcı veya tüketicilere kadar sıralanan bir dizi özel ve tüzel pazarlama kişi ve kuruluşlarıdır.

Dağıtım kanallarının üretici işletmelere sağladığı faydalar nelerdir?

Bunlarla birlikte, dağıtım kanallarının üreticiye sağladığı faydalar arasında; alım satımları gerçekleştirerek mülkiyeti devretme, siparişlerin alınması, depolanması ve taşımayı gerçekleştiren fiziksel dağıtım firmalarıyla ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi v.b. bulunmaktadır.

Dağıtım kanalları türleri nelerdir?

Dağıtım Kanalı Üyeleri ASrasındaki ilişkilere Göre Dağıtım kanalları şekilleri;

  • Doğrudan dağıtım: Üreticinin kendi satış örgütüyle tüketiciye satış yapmasıdır.
  • Dolaylı dağıtım: Üretici ile tüketici arasında toptancı, perakendeci, iktisadi bağımsızlığı olan satış temsilcisi, komisyoncu gibi aracı kuruluşların olmasıdır.

Elektronik dağıtım kanalları nelerdir?

Elektronik da ğıtım kanalları, bilgi payla şımını kolayla ştırmak ve bilgi paylaşım maliyetlerini azaltmak için kurulan çoklu terminal ortamları olarak adlandırılabilir. Birbirine ağlar vasıtası ile bağlanmış yüzlerce bilgisayardan olu şan terminaller, elektronik dağıtım kanallarının çekirdeğini oluşturmaktadır.