iPhone IMEI klonlanmış ne olur?

İçindekiler:

  1. iPhone IMEI klonlanmış ne olur?
  2. Klonlanmış iPhone nedir?
  3. IMEI klonlanmış cihaz nasıl açılır?
  4. BTK kayıt bulunamadı ne demek?
  5. Yurt dışı kayıtlı telefon kapanır mı?

iPhone IMEI klonlanmış ne olur?

“Kanunda yer alan bu düzenleme uyarınca IMEI numarası klonlanmış cihazlar kullanıma kapanmaktadır. Ancak gerçek cihaz sahibinin ithalatçı firmaya başvurmasının akabinde firma tarafından Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden cihaz sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.

Klonlanmış iPhone nedir?

Klonlanmış telefon cihazı, elektronik kimlik bilgisi (IMEI numarası) değiştirilmiş ya da kopyalanmış olan cihaz anlamına gelmektedir. Klonlama yöntemiyle iki veya daha fazla cihaz aynı IMEI numarası ile kullanılabilmektedir. ... Bu şekilde telefonun başka bir numara ile kullanılmasına da imkân sağlanmaktadır.

IMEI klonlanmış cihaz nasıl açılır?

5809 sayılı Kanunun 57 nci maddesi uyarınca, IMEI bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve IMEI bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.

BTK kayıt bulunamadı ne demek?

BTK, Türkiye'deki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'dur. ... Kaydetmezseniz BTK'dan IMEI'nizin kayıtlı olmadığını bildiren bir uyarı alırsınız. iPhone veya iPad'inizdeki (Wi-Fi + Cellular) durum çubuğunda Servis Yok ifadesi görüntülenir ve Türkiye'deki mobil ağlara erişemezsiniz.

Yurt dışı kayıtlı telefon kapanır mı?

Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.