Hepatit B aşısı niçin yapılır?

İçindekiler:

  1. Hepatit B aşısı niçin yapılır?
  2. Yetişkinlerde Hepatit B Aşısı Nedir?
  3. Hepatit B aşısı zararlı mı?
  4. Hepatit B aşısı nasil uygulanir?
  5. Hepatit B aşısı yan etkileri nelerdir?
  6. hepatit B tehlikeli bir hastalık mıdır?
  7. Hepatit B aşısı ne kadar geçerli?
  8. Hepatit B aşısı acıtır mı?
  9. Hepatit B aşısı olan kişi evlenebilir mi?
  10. Hepatit B aşısı tam koruma sağlar mı?
  11. hepatit B hastaları ne kadar yaşar?

Hepatit B aşısı niçin yapılır?

Özellikle Hepatit B gibi ciddi bir hastalık riskine karşı, önemli savunma mekanizması oluşturulabilmesi için hepatit b aşısı uygulanır. Bu aşı sayesinde karaciğerde meydana gelebilecek virüs üzerinden hastalıkların önüne geçme şansı yakalanır.

Yetişkinlerde Hepatit B Aşısı Nedir?

Halk arasında Hepatit B aşısı, Sarılık aşısı olarak da isimlendirilmektedir. Hepatit B aşısı, Hepatit B hastalığına karşı vücudun kendisini koruyarak antikor üretmesini sağlamaktadır. Bu şekilde de Hepatit B hastalığı aşısı olan kişiye bulaşmamaktadır.

Hepatit B aşısı zararlı mı?

Hepatit B enfeksiyonunun siroz ve hepatosellüler kansere yol açtığı kanıtlanmıştır. Aşının böyle bir yan etkisi yoktur.

Hepatit B aşısı nasil uygulanir?

Küçük çocuklar ve bebeklere yetişkin dozunun yarısı kullanılır. Aşı, 2 yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerde deltoid kas içine uygulanırken; 2 yaşından küçük bebekler ve yenidoğanlarda uyluğun ön yan yüzünden kas içine yapılarak uygulanır.

Hepatit B aşısı yan etkileri nelerdir?

Hepatit B Aşısının Yan Etkileri Nelerdir? En sık bildirilen yan etkiler enjeksiyon yerinde ağrı ve hafif ateştir. Halsizlik, baş ağrısı ve huzursuzluk gelişebilir. Ölümcül olabilecek düzeyde allerji (anaflaksi)aşı yan etkileri raporlarına göre her 600.000 kişide bir görülen nadir bir yan etkidir.

hepatit B tehlikeli bir hastalık mıdır?

Kronik Hepatit B virüsü enfeksiyonu ise Hepatit B virüsünün vücuda girerek 6 aydan uzun süre yok edilemediği ve Karaciğer hasarı (siroz), Karaciğer kanseri ve Ölüm gibi kötü sonuçlar doğurabilecek şeklidir.

Hepatit B aşısı ne kadar geçerli?

Hepatit B aşıları yaklaşık olarak 20 yıl koruma sağlar. Hepatit B Aşısı Nerede Yapılır?

Hepatit B aşısı acıtır mı?

Hepatit B aşısı, BCG, tetanoz, boğmaca, çocuk felci, kızamık gibi diğer aşılarla birlikte yapılabilir. Yüksek bulaşma riski söz konusu ise, aşı gebelere de yapılabilir. Aşı yapılan yerde, 2 gün içinde geçen hafif ağrı ve kızarıklık olabilir.

Hepatit B aşısı olan kişi evlenebilir mi?

Hepatit B taşıyıcılığı evliliği belirleyici resmi muamele olan nikâh işlemine engel değildir. Evlenecek kişilerin birbirlerine ait sağlık sorunlarını özellikle evliliğin bir parçası olan ve cinsel ilişki ile bulaşabilen sağlık sorunlarını bilmeye hakkı vardır.

Hepatit B aşısı tam koruma sağlar mı?

Herkesin bir miktar riski olduğundan tüm yetişkinler önlenebilir bir kronik karaciğer hastalığına karşı ömür boyu koruma açısından hepatit B aşısını yaptırmayı ciddi olarak düşünmelidir. Hepatit B aşısı güvenli midir? Evet, hepatit B aşısı çok güvenli ve etkilidir.

hepatit B hastaları ne kadar yaşar?

Hepatit B ile kronik enfeksiyonu olan çoğu kişi uzun ve sağlıklı bir ömür sürmeyi bekleyebilir. Size kronik hepatit B tanısı konduğunda virüs kan ve karaciğerinizde ömür boyu kalabilir.